Assyriska FF — Jönköpings Södra IF

0
    311

Trots att Jonathan Drott fick göra sitt första Superettanmål någonsin redan efter tre minuters spel kunde J-Södra inte ge hemmalaget någon ordentlig match. Segersiffrorna skrevs redan innan halvtid till 4-1 och för J-Södras del är det nu uppenbart att vi inte räcker till för den övre halvan. Likt alla andra år i serien får vi kämpa för att hänga kvar…
    Det är alltid svårt att nyansera en matchkrönika precis efter slutsignalen men jag bara måste få bort den här matchen från mitt huvud. Efter rena rama drömöppning med ett ledningsmål efter bara tre minuter trodde nog alla att det här kanske skulle gå vägen. Sanningen kom ikapp oss nästan omgående och när klockan stod på 18 minuter hade Assyriska vänt matchen med två snabba mål. Och någonstans där dog matchen för oss grönvita supportrar. J-Södra orkade inte hänga med hemmalaget och det skulle bli både 3-1 och 4-1 innan domaren Nermin Cisic blåste av mardrömmen. Som om inte 4-1 var nog blev också Daryl Smylie utvisad strax innan paus då han kapade en hemmaspelare på mittplan. Verkligen smart av vår nordirländare som därmed fick sitt andra röda kort i år.
    I andra halvlek slappnar hemmalaget av en aning och Södra tillåts komma till fler anfall men några mål blir det inte. Assyriska hade bland annat två stolpskott så vi kanske ska vara nöjda med att det stannade vid 4-1.
    NOTERBART
    ## Åtta avslut på Frank varav fyra i mål. Det håller givetvis inte att vi släpper in så många mål.
    ## Två av de fyra målen kom efter hörna. De fasta situationerna är definitivt vår akilleshäl. Fortfarande.
    ## Mats Gren valde att köra med en väldigt offensiv uppställning idag trots att det inte ens funkade mot jumbon Värnamo sist. När ska Mr Gren förstå att vi inte kan spela med en defensiv mittfältare!?!?
    ## Andreas Tegström var osynlig sist mot Värnamo och får ändå starta idag. Vi vet om förutsättningarna och vi vet vilken matchbild det blir. Obegripligt att spela honom i den formen han är i nu. Smylie orkar jag inte ens skriva något om…
    ## Persson och Calisir fick inte fortsätta trots att de ”nollade” Värnamo senast. Kalle Svensson är mer än given, varför?. Nu fick persson kliva av redan efter 25 minuters spel och Calisir fick hoppa in.
    ## J-Södras bortatrend är allt annat än bedrövlig: 2-3 mot BP, 1-4 mot Varberg och nu 1-4 mot Assyriska. Horribelt.
    ## Kul för Drott att näta. Det enda vi kan vara glada för idag.
    ## Funkar defensiven så funkar allt. Börja om, gör rätt, nollställ, gör något.
    Assyriska – Jönköpings Södra 4-1 (4-1)
    0-1 (3) Jonathan Drott 1-1 (14) George Makdessi 2-1 (18) Fuad Hyseni 3-1 (35) Stefan Batan 4-1 (44) Fuad Hyseni
    Publik: 1.514 på Södertälje Fotbollsarena
    Domare: Nermin Cisic, Örebro
    Frank Pettersson – Tom Siwe, Christer Persson (25), Karl Svensson, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson – Jonathan Drott, Daryl Smylie (utv 41), Andreas Tegström (53), Tommy Thelin – Pär Cederqvist (63)
    Inhoppare: André Calisir (25) Fredric Fendrich (53) Robert Gojani (63)
    Övriga: Niklas Helgesson, Dennis Östlundh, Kristofer Snarberg
    Skott: 15-10 (11-5)
    Skott på mål: 8-5 (6-4)
    Hörnor: 3-3 (3-3)
    Frisparkar: 13-10 (5-6)