Jönköpings Södra IF — Landskrona BoIS

0
    308

J-Södra tog sin andra raka hemmaseger genom att besegra seriefemman Landskrona BoIS med 2-0 efter en mållös första halvlek. Branimir Hrgota var spelhumör och avgjorde matchen med två mål varav ett på straff. J-Södra gjorde en stabil insats och försvaret agerade säkert framför nollan Niklas Helgesson.
    Första halvlek bestod av mycket kamp och ställningskrig över hela planen. Alla spelare i Södra tog kampen. Man ville visa  för sig själv, sina supportar och publik att det finns stort hjärta i allt man gjorde där ute. Det var 4-2 i avslut på mål efter första halvlek.. När Södra skapade chanser så var det oftast Hrgota och Thelin som var inblandad i situationerna.  Av dom 4 avsluten så har Thelin 3 av dom.
    I andra halvlek första kvart så fortsätter kampen på plan. Men Södra tar över mer och mer i det konstruktiva spelet. Thelin och Hrgota ligger oftast bakom de chanser som Södra får även i andra halvlek. Ledningsmålet för Södra kommer efter att Fendrich spelat ner bollen till Gojani på kanten som hittar Hrgota i bottre delen av straffområdet. Hrgota gör inget misstag utan placerar dit bollen vid Vazgec högra stolpe.  Södra fortsätter att skapa chanser. Thelin spelar fram Hrgota vid kanten av straffområdet där Vazgec kommer ut och fäller Branne. Solklar straff där Hrgota inte gör något misstag utan placerar den säkert vid ena stolpen. Södra har ytterligare lägen att göra något mål till samtidigt som man spelar säkert och stabilt hela matchen. Man vinner fullt rättvist där hela laget spelade med ett mycket stort Södrahjärta.