Falkenbergs FF — Jönköpings Södra IF

0
    305

Falkenberg och J-Södra delade på kvällens poäng sedan lagen spelat 1-1 på Falkenbergs IP. Falkenberg tog ledningen i den 70 minuten genom Anton Wede men Tommy Thelin kunde kvittera sex minuter senare efter en frisparksretur. Matchen genomfördes i hällregn och blåst från alla håll och 1-1 var nog ett ganska rättvist resultat trots att Södra tryckte på bra i slutet av matchen.
    Regn och fortsatt bara regn. Den planerade resan ner till västkusten blev tyvärr inte av för sajten men det gick ganska bra ändå. Oavgjort borta mot Falkenberg är väl hyfsat med tanke på att hallänningarna är ett starkt hemmalag. Sett till matchen var nog också 1-1 tämligen rättvist trots att Södra avslutade tungt.
    Efter en mållös första halvlek där Södra hade de vassaste chanserna, framförallt genom Pär Cederqvist, kunde hemmalaget komma tillbaka i inledningen av den andra. Niklas Helgesson stod som oftast i vägen och det känns som att ”Helge” börja komma tillbaka formmässigt. Ett mål skulle han dock släppa in och det var Anton Wede som, efter en jätteräddning först av Helgesson, kunde slå in returen.
    Kvitteringen lät inte vänta på sig och efter en frisparksretur kunde Tommy Thelin placera in bollen bakom en skymd (?) Stojan Lukic i hemmamålet. Efetr 1-1 målet var det ett stort tryck mot just nämnde Lukic och det var inte långt borta att den här kaosmatchen slutade med ett lyckligt slut.
    Falkenberg – Jönköpings Södra 1-1 (0-0)
    1-0 (70) Anton Wede 1-1 (76) Tommy Thelin
    Publik: 774 på Falkenbergs IP
    Domare: Mattias Nyman, Kungsbacka
    Niklas Helgesson – Tom Siwe, André Calisir, Karl Svensson, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson – Branimir Hrgota, Fredric Fendrich, Tommy Thelin, Robert Gojani (75) – Pär Cederqvist (68)
    Inhoppare: Andreas Tegström (68) Jonas Svahn (75)
    Övriga: Frank Pettersson, Kristofer Snarberg, Christer Persson och Philip Djup
    Skott: 15-18 (6-11)
    Skott på mål: 8-8 (1-4)