Jönköpings Södra IF — Hammarby IF

0
    428

J-Södra och Hammarby delade på poängen i lagens sista match innan semestervilan. Mikael Rynell gjorde 1-0 i inledningen av den första halvleken efter en frispark och det kommande Tysklandsproffset Branimir Hrgota kvitterade på straff med kvarten kvar av halvleken. En jämn match där det va ganska få klara målchanser. Hammarby hade mest boll i andra och hade också halvlekens bästa chans med ett ribbskott.
    Redan efter 3 min så presenterade sig Sebastian Castro-Tello genom en fin pass till Sinan Ayranci  men chansen blev resultatlös. I 7 min så kommer en lång boll förbi Södra försvaret men Kalle Svensson kommer ikapp och i duell med en Hammarbyspelare landar Kalle fel. Man får klart för sig rätt snabbt att han kan inte spela vidare utan ett tidigt byte där Christer Persson hoppar in och ersätter Kalle Svensson.De första rapporterna säger att de är en knäskadad. Men hur pass allvarligt det är går inte att säga så här nära inpå. I 14 min så får Hammarby en frispark på vänsterkanten mellan straffområde och mittplan.Mikael Rynell slår frisparken som slås som ett inlägg men den går över alla och ställer Helgesson.
    Södra har problem under första halvlek framförallt på centrala mittfältet där Hammarby är väldigt starka.I Sebastian Catro-Tello har Hammarby en speldirigent som är livsfarlig när han får komma rättvänd mot Södra försvaret och försöka hitta in med framspelningar till forwards. Södra försvaret gör en mycket bra match där man sätts under tryck när Hammarby får tag om centrala mittfältet.
    I 37 min så hittar Gojani fram till Thelin som blir nerriven i straffområdet och domaren blåser för straff. Hrgota sätter straffen säkert i Johannes Hopf högra hörn. Hopf går åt rätt håll men kan ändå inte ta den.Säker straff av Hrgota som i sin sista match får blir målskytt.I halvlek så står det 1-1 där Hammarby varit det bättre laget.
    I början av andra halvlek så får Södra en frispark precis utanför Hammarbys straffområde. När spelarena ställer upp för att mura så lägger Thelin en snabb frispark som går precis utanför vänstra stolpen.Södra gör sitt andra byte ca 10 min in i halvleken där Gojani går ut och Drott in. Efter ca en kvart in andra halvlek så får Hammarby sin bästa målchans som är en ribbträff som studsar ner på mållinjen och ut.Längre halvleken går får Södra bättre tag om Hammrbys centrala mitt fält och sista kvarten av mtchen börjar Södra tar över mer och mer. Södra gör också sitt sista byte i 87 min Fendrich går ut och Östlundh in. Men matchen slutar 1-1.
    Vi på Södrasajten önskar  Branimir Hrgota all Lycka till i Borussia Mönchengladbach  och i sin fortsatta fotbollskarriär. Hrgota har betytt jättemycket för J-södra och det säger väl allt att storklubben och fyran i Bundesliga skriver ett 4årskontrakt. Det ska bli väldigt spännande att följa framtiden för juniorlandslagmannen och supertalangen Branimir Hrgota.
    Jönköpings Södra – Hammarby 1-1(1-1)
    0-1 (13) Mikael Rynell 1-1 (36) Branimir Hrgota (straff)
    Publik: 4.163 på Vallen
    Domare: Lars Olsson, Umeå
    Niklas Helgesson – Tom Siwe, André Calisir, Karl Svensson (6), Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson – Branimir Hrgota, Fredric Fendrich (87), Tommy Thelin, Robert Gojani (54) – Pär Cederqvist
    Inhoppare: Christer Persson (6) Jonathan Drott (54) Dennis Östlundh (87)
    Övriga: Frank Pettersson, Andreas Tegström, Philip Djup, Jonas Svahn
    Skott: 9-15 (4-5)
    Skott på mål: 5-7 (2-2)