Hammarby IF — Jönköpings Södra IF

0
    334

Trots en 2-0 ledning kunde J-Södra inte vinna mot Hammarby i kvällens omstart. Andreas Tegström och Daryl Smylie gav Södra den perfekta starten men hemmalaget kom igen och kunde både reducera och kvittera. Södra fick avsluta den sista halvtimmen med en man mer och till och med två man mer de sista tre minuterna men man kunde inte avgöra.
    Söderstadion förvandlades till rena rama vilda västern ikväll. Två offensiva lag som ville framåt och ett slut som var gastkramande. Vi fick se fyra mål men det kunde blivit fler än så. I slutminuterna tryckte Södra tillbaka mot ett decimerat hemmalag men trots jättelägen från Tegström, Thelin och Siwe kunde Södra inte få med sig mer än en poäng.
    Innan matchen hade jag säkert varit jäkligt nöjd med en pinne borta mot Hammarby. Sett till laget vi hade trodde jag nog inte att vi skulle kunna bjuda Hammarby på detta motstånd. Man blir lätt förbannad när vi inte kan stänga igen den där säcken efter 2-0. Andreas Tegström fick förtroendet som ensam anfallare i PC’s frånvaro och plötsligt försvann (nästan) alla tjongbollar mot vår ensammaste spelare. Plötsligt s-p-el-a-d-e vi oss igenom till anfall. ”Tegan” har jag gnällt mycket på men hans inledning av matchen var bättre än hela hans säsong. Han fick också nicka in ledningsmålet efter en nickassist av Christer Persson. En annan spelare som fått ta emot kritik är Daryl Smylie. Smylie kan ju spela så mycket bättre än vad han gjort tidigare och ikväll tycker jag att hans spel var ett steg i rätt riktning. Lite mer slipad och lite mer behärskning och så fick han göra mål igen. Södras 2-0 mål var elegant där Fredric Fendrich visade ett stort spelsinne med en fantastisk framspelning som Smylie bara kunde raka in. Ett mycket vackert fotbollsmål, framförallt förarbetet.
    Men ack den glädje som vara för länge. Innnan paus hinner Bajen reducera genom comebackande Max von Schlebrügge. På tevebilderna såg det väl inte helt otagbart ut men enligt folket på plats var Helge utan chans.
    I andra halvlek börjar Hammarby starkt men Södra hade absolut chanser att gå ifrån i matchen. När Sebastian Castro-Tello drar på sig sitt andra gula kort efter dryga 60 minuters spel känns det som att Södra kommer att ordna det här. Men att spela med en man mindre är definitivt inte Södras melodi. Knappa åtta minuter senare är Christophe Lallet sist på bollen som betyder 2-2. Målet föregicks av en klar hans på en Bajenspelare men domaren friade det. På den efterföljande hörnan sitter kvitteringen…
    Södra kommer tillbaka i matchen och avslutar starkt. Laget har två, tre riktigt vassa chanser men tyvärr sitter inte bollen i nätet. På övertid får Hammarby sin andra utvisning och Södra förivrar sig en aning istället för att agera kallt. 2-2 känns inte helt logiskt och vi borde avgjort matchen tidigare. Återigen släpper vi mål efter fasta situationer och där har vi vår akilleshäl.
    Farhågorna om att vi skulle tappa vårt offensiva spel när Branne försvann var kanske överdrivna för vi skapade massor av chanser ikväll. Tommy Thelin borde gjort något mål och ”Tegan” hade kanske den bästa chansen till segermål i slutet. Jag gillade att vi faktiskt spelade oss till chanserna. Borta var alla lång- och tjongbollar mot PC och vi kom nu med fler folk än vad vi gjort tidigare. Mer sånt!
    NOTERBART

## Charles Simba fick göra säsongsdebut när han fick hoppa in i den 82 minuten.## Fortfarande förvånad över att man åker upp med bara tre avbytare (exkl målvakt). Finnur? Hamidovic? Benke? Varför?
    ## Det var länge sen Smylie och ”Tegan” nätade! Äntligen!
    ## Snygga assister av Fendrich och Persson!
    ## Jesper Svensson drog på sig sitt tredje gula kort och missar därmed Degerforsmatchen.
    ## Det påminde om en slutspelsmatch i hockey. Efter slutsignalen låg alla spelare utslagna i gräset. Tur det inte blev sudden…
    Hammarby – Jönköpings Södra 2-2 (1-2)
    0-1 (21) Andreas Tegström 0-2 (33) Daryl Smylie 1-2 (42) Max von Schlebrügge 2-2 (68) Christophe Lallet
    Publik: 7.723 på Söderstadion
    Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson (82), André Calisir, Christer Persson, Tom Siwe – Joakim Karlsson – Jonathan Drott, Daryl Smylie (73), Fredric Fendrich, Tommy Thelin – Andreas Tegström.
    Inhoppare: Dennis Östlundh (73) Charles Simba (82)
    Övriga: Robert Gojani och Frank Pettersson
    (Hammarby: Hopf – Forsberg, Theorin (12), von Schlebrügge (71), Figueroa – Bojassen (utv 90), Castro-Tello (utv 60), Husidic – Rynell, Ayranci, Lallet (76). Inhoppare: Törnstrand (12) James (71) Hansebjer (76)
    Skott: 13-16 (5-9)
    Skott på mål: 9-8 (4-5)
    Hörnor: 7-6 (3-3)
    Frisparkar: 21-14 (11-8)
    Offside: 2-4 (1-3)
    Gula kort: 5-4 (3-0) (Dennis Östlundh, Andreas Tegström, André Calisir och Jesper Svensson)
    Röda kort: 2-0 (0-0)