Jönköpings Södra IF — Degerfors IF

0
    306

När Degerfors inhoppare Kwame Karikari i den 84:e minuten satte dit 2-0 för gästerna såg det mer än mörkt ut för Södra. J-Södra gav emellertid inte upp och genom två mål signerade Tommy Thelin fick man med sig en poäng trots allt. – Jag är glad för poängen men annars är jag inte nöjd, sa Mats Gren efter matchen
    Degerfors taktik var tydlig! Man skulle backa hem med hela laget och spela väldigt tight och täppa till luckor. Man försökte också blockera våra ytor på kanterna för våra ytterbackar. Sedan tog Degerfors ledningen redan efter 6 min spel. Ett lång skott från kanten som går över Helgesson.
    Södra försöker i första halvlek att komma fram ooch skapa målchanser. Men Degerfors gör det bra och Södra får det svårt. Avsluten på mål är 1-2 efter första halvlek och det speglar rätt bra hurdan halvleken var. Södra har mycket boll men fastnar allt som oftast i Degerfors spelare.
    I andra halvlek börjar det likadant som det var i första halvlek. Man gör 2 tidiga byten i 60 och 64 min, där Gojani och Östlundh kommer in i stället för Drott och Karlsson. Spelet blir lite bättre och man kommer till mer avslut.Tegström lyckas ett par gånger skpa målchanser för sig och lagkamraterna.
    Den bästa chansen får Tegan i 84 min dår Gojani slår ett inlägg som går över alla och hamnar hos Tegström i bakre delen av straffområdet. Tegström drar på volley men målvakten räddar.
    Degerfors ställer om snabbt direkt efter Tegströms skott och man spelar bra passningsspel som leder  till slut så att Karikari kan placerarin bollen till 0-2.Efter det målet flyttar Södra fram ännu mer folk och Rönneklev går på avslut där målvakten räddar men Thelin dyker upp och reducerar till 1-2 i 86 min. Södra får luft under vingarna och känner att poängchansen inte är borta. Det blir 5min tillägg och i den 93 min så blir Tegström nerdragen precis utanför straffom rådet.Thelin tar frisparken där bollen tar i muren och ställer målvakten Edwards i Degerfors och ändrar riktning och går in i mål. 2-2 i 93 i min!

– Jag är nöjd med poängen men inte med spelet. Vi har för lite rörelse. Degerfors gör det bra. Dom täpper till och tighta till luckor så det blir svårt för oss. Vi måste också ta mer avslut sa Mats Gren på presskonferensen efter matchen.
    – Jag är nöjd med att vi får matchen dit vi vill, ett tidigt ledningsmål och sedan gör vi ett bra försvararbete över hela matchen. Tyvärr får dom sin reducering till 1-2 för tidigt efter vårt 0-2 mål. Det ger Södra chansen och sedan deras kvitteringsmål går i muren och ställer våra målvakt. Sådant är svårt att försvara sig mot. Jag är inte nöjd med resultatet men över hur vi genomförde matchen sa Parrik Werner, Degerfors tränare på presskonferensen efter matchen.
    SAJTENFEMMAN
    5: Andreas Tegström
    Han var den spelaren som skapade mest målchanser åt Södra. Han har blick för spelet och blir viktig i sådana här matcher när det blir svårt att skapa chanser. Tegström har den förmågan att kunna hitta luckor och på så vis komma till målchans.
    4: Fredric Fendrich
    Var nog den spelaren i matchen som sprang mest. Fendrich är bra på att sätta press på motståndarna. Direkt när man tappat boll är det viktig att sätta press och vinna tillbaka bollen. Mycket bra bollvinnare!
    3: Tommy Thelin
    Gör 2 mål, blir poängvinnare till Södra.En spelare som gjort bättre matcher, men fanns där på returen på Rönneklevs skott och sätter en frispark på övertid.

Han är ständigt ett hot för motståndarna.

2: André Calisir
    Gör en bra match, inga misstag och bra passningspel.

1:
    Christer Persson
    Ge alltid 110% och  står alltid upp för laget.Underbar inställning till fotboll.
    Jönköpings Södra – Degerfors 2-2 (0-1)
    0-1 (6) Jonas Olsson 0-2 (84) Kwame Karikari 1-2 (86) Tommy Thelin 2-2 (90+3) Tommy Thelin
    Publik: 1.911 på Vallen
    Domare: Per Melin, Stockholm
    Laget: Niklas Helgesson – Tom Siwe, André Calisir, Christer Persson, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson (64) – Jonathan Drott (60), Daryl Smylie (79), Fredric Fendrich, Tommy Thelin – Andreas Tegström.
    Inhoppare: Robert Gojani (60) Dennis Östlundh (64) Finnur Justinussen (79)