Ljungskile SK — Jönköpings Södra IF

0
    299

Ett tidigt ledningsmål förstörde J-Södras lördag på Markbygg Arena. Bruno Santos satte 1-0 redan i den sjunde minuten och det blev matchavgörande. Södra hade egentligen bara ett farligt läge och det var Christer Persson halvvolley i slutet av matchen men målvakten räddade det. En svag insats av Södra som gjorde det enkelt för hemmalaget.
    Ljungskile började matchen väldigt defensivt. Deras forwards började sätta press 5-10 meter in på Södras planhalva. Sedan spelade dom väldigt, väldigt tight med hela laget. Det var väldigt trångt för Södra att spela in bollen  på marken och ofta när det gjordes dom försöken kunde Ljungskile bryta eller att Södra spelade fel adress.
    Det blev också att man försökte med längre bollar men Ljungskiles backlinje kunde avvärja oftast.I och med att Ljungskile gjorde ett väldigt tidigt ledningsmål så fortsatte man att spela detta spel hela matchen igenom. Det var väldigt defensivt och Södra hade 65-70 % av bollinnehavet.Södra försökte ändra om i halvtid och bytte ut Drott och satt in Cederqvist längst fram och Thelin gick ner på Drotts plats. Cederqvist fick en del bollar och försökte få fast den så att man kunde flytta fram folk.Det kändes som att det blev en liten förbättring i början av andra halvlek. Längre fram i andra halvlek bytte man in Gojani och Smylie gick ut..Man flyttade ut Gojani på Thelins plats och Thelin gick in på offensiva mittfältet..Man försökte men hade svårt att skapa målchanser.Perssons halvvolleychans fick man efter en hörna där bollen till slut dök ner hos Christer men målvakten tog skottet. Sedan hade Thelin en frispark ett par meter utanför straffområdet, men målvakten gör en bra räddning. I 82 min byter man in Finnur och ut går Jesper Svensson.
    Södra spelar med 2 forwards  och försöker flytta fram så mycket folk man kan. Men matchen slutar med 1-0 till Ljungskile.
    Gren sa på presskonferensen att när Ljungskile får sitt ledningsmål så snabbt  blir det svårt för oss. Vi spelar för långsamt och vi måste ha mer mod och vågar mer. Vi måste också ställa om mycket snabbare menade Gren.
    Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim sa på presskonferensen att man har mycket skador och med det materialet  vi har så måste vi spela detta defensiva spel. Vi vet att Södra har många offensiva duktiga spelare. Nu har vi hållit nollan i 3 matcher på rad varav vi har vunnit 2 och spelat 1 oavgjord.
    Det är oerhört starkt av oss menade Fredheim.