Jönköpings Södra IF — Ljungskile SK

0
    285

J-Södra vann kvällens viktiga match hemma på Vallen med 2-1 efter mål av Branimir Hrgota och Andreas Tegström. Spänning var det tills sista sekund då Ljungskile lite turligt fick till en reducering på övertid. Som sagt, en oerhört viktig seger!
    En riktig höstmatch i regn och knappa femton grader. J-Södra brukar ju visa sig som bäst när det verkligen behövs (läs kvalspel) och idag hade till och med tränarna poängterat innan matchen ”att den här matchen bör vi vinna”. Spelarna lyssnade och kunde med ett spännande slut segra med 2-1 efter en 1-0 ledning i paus.
    Branimir Hrgota fixade 1-0 efter en Thelinhörna från vänster och som den målskytt han är så behöver han bara en liten liten chans för att slå till, den gode Hrgota. Mål nummer 14 blev det och därmed klev han ikapp Degerfors Peter Samuelsson i skytteligatoppen. Branne är lysande offensivt och det var främst han som sysselsatte Ljungskileförsvaret under matchen. Det märks också att motståndarna har stor respekt för honom och det ska de också ha.
    Matchens två andra södragiganter hittar vi i motsatt lagdel. Niklas Helgesson visade på nytt hur viktig han är och räddade oss från några mål ikväll. Han fick god hjälp av Christer Persson, den andre giganten, som räddade ett tillsynes givet mål precis på mållinjen. Där var till och med Sidekick beredd att krita dit 1-1. Både Helgesson och Persson betyder mycket för Södra och när det gäller Persson har jag tidigare poängterat vikten av att förlänga hans kontrakt. Jag tar det förgivet att så blir fallet.
    Första halvlek var en svängig sådan och efter en pigg öppning av gästerna kunde Södra arbeta sig in i matchen. Efter Hrgotas 1-0 mål hade Södra en bra period där man kanske hade kunnat utöka ledningen men sett till hela halvleken var 1-0 ganska rättvist.
    Som vanligt speglades den andra halvleken av ett vilt krigande för att freda buren för ett kvitteringsmål. Och visst borde nog Ljungskile gjort mer en det där turmålet fram till 2-1 på övertid. Var inte Helgesson coh persson i vägen så var det ribban. Johan Patriksson var ständigt på hugget men Södra gick vinnande ur den striden också.
    När Tegström satte det förlösande 2-0 målet med drygt 20 minuter kändes det bra men spänningen fanns kvar även om reduceringen kom i grevens tid för Ljungskile. Något riktigt vass kvitteringsmöjlighet kom man aldrig till och de tre poängen stannade hos J-Södra.
    NOTERBART
    ## En förbannat viktig seger först och främst. Faktum är att Ljungskile har varit en drömmotståndare i år och vi har tagit 6 av 6 möjliga poäng.
    ## Lite lagom irriterat efter matchen både efter slutsignalen och i pressrummet. Vi fick sitta och vänta på Wålemark & Glans från LSK lägret en bra stund och Hasse muttrade att ”så här brukar det va när det gäller dem”.
    ## Andreas Tegström fick efter om och men göra sitt mål precis innan Hasse bytte ut honom. ”Tegan” var i det fumligaste laget och hade väldiga besvär att få ordning på fötterna när chanserna dök upp. Till sist så fick han ordning och målet kom.
    ## Tommy Thelin hade och borde gjort mål och definitivt säkrat en trepoängare då han i 2-0 ledning kom helt fri, tillsammans med Branne, men han avslutade själv och missade ganska grovt. Det är lätt att vara efterklok där men jag hade unnat Tommy ett mål där men han har verkligen inget självförtroende.
    Jönköpings Södra-Ljungskile 2-1 (1-0)
    1-0 (26) Branimir Hrgota
    2-0 (70) Andreas Tegström
    2-1 (90) Alexander Mellqvist
    Publik: 1.775 på Vallen
    Domare: Dragan  Banjac, Haninge

Niklas Helgesson – Tomas Backman, Johan Niklasson, Christer Persson, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Dennis Östlundh – Branimir Hrgota (ut 87), Andreas Tegström (ut 71), Tommy Thelin (ut 77) – Carl Björk.
    Inhoppare: Daryl Smylie (70) Jonas Svahn (77) Mathias Etéus (87)
    Övriga: Nuredin Bakiu, Robert Walker, Charles Simba och Jesper Svensson