Jönköpings Södra IF — Varbergs BoIS

0
    304

J-Södra fick bara med sig en poäng från mötet mot Varbergs BoIS på Vallen ikväll. Trots speldominans kunde man inte förvalta alla chanser. Varberg kunde kvittera i andra halvlek genom Patrik Larsson. I första halvlek volleysköt Christer Persson in hemmamålet.
    J-Södra börjar matchen väldigt starkt. Varberg spelar rätt högt med 2 forwards. Bakom dom 2 blev det ofta en rätt stor yta där Karlsson och Smylie gärna hämtade boll och därifrån styra det offensiva spelet. Smylie gjorde en mycket bra match där han antingen skapade målchanser för lagkamrater eller att han kom till många fina skottlägen.Södra hade ett bra spelövertag igenom hela matchen.
    1-0 kommer i 19 min. Hörna från höger som Smylie slår som går över alla och letar sig bort till Persson som slår på volley otagbart i Varbergmålvakten Dahlbergs vänstra kryss. Bertilsson visade bra klass, väldigt aktiv och delaktig i spelet. Bertilsson och Thelin hittar varandra vid ett par fina tillfällen. Varberg har sitt första skott på mål i 39 min där Helgesson gör en mycket bra räddning. Efter första halvlek leder Södra med 1-0 och gör det fullt rättvist.
    Södra fortsätter likadant i andra halvlek. Man har 11-4  i avslut och 6-3 i avslut på mål i andra halvlek..I 48 min så har Cederqvist och Rönneklev ett fint samarbete där tillslut Smylie spelas fram och skjuter i ribban. Thelin har en bra frispark som går precis utanför stolpen. I 72 min har Varberg en kontring där Patrik Larsson avslutar med Persson hängande över sig som går in till 1-1. Södra trycker på ännu mer och skapar flera fina lägen bl a har Fendrich ett bra skott som målvakt räddar i 77 min. I 80 min så gör Bertillsson en mycket fin sekvens där han tar ner  bollen och drar på volley men där Dahlberg reflexräddar. I 82 och 83 min testar både Smylie och Thelin med bra skott. Cederqvist har också en fin nick som går precis över. Jesper Svensson bytts in i 83 min och Tegström kom in i 86 min. Tegström och Thelin spelar sig fint igenom där Tegström avslutar men Dahlberg räddar återigen. På tilläggstid så får Tegström bollen i straffområdet och rivs ner men domaren vinkar avvärjande.Direkt efter den situationen ställde Varberg om snabbt och kontrade och skapade ett jätteläge där bollen gick precis utanför stolpen. Straffsituationen diskuterades flitigt efter matchen.Södra har totalt på matchen 17-10 i avslut och 9-4 i avslut på mål. Sätt till matchbilden och det spelövertag Södra hade och till de målchanser som skapades under matchen borde Södra vunnit matchen. Man var det bättre laget! Men man var inte tillräckligt effektiva och matchen slutade således 1-1.