IK Brage — Jönköpings Södra IF

  0
  307

  Matchfakta

  Dragan Kapcevic avgjorde vårmötet lagen emellan. Ikväll var det han som på nytt avgjorde matchen. Efter en mållös första halvlek var Brage det klart bättre laget under den andra. Inte blev det bättre för Södra då nya mittbacken Zourab Tsiskaridze blev utvisad i den 57 minuten. Innan dess hade Kapcevic skjutit in segermålet för dalagänget. Bittert, tungt och jävligt Södra.
  J-Södra kan inte vinna så kallade ”sexpoängsmatcher” och man har förbaskat svårt att följa upp en bra insats mot en ny. Brage borta är en tuff nöt att knäcka och Södra hade ingen av sina bättre kvällar. En ganska jämn första halvlek där lagen hade varsin period följdes upp av en kraftig dominans av hemmalaget i den andra. Dragan Kapcevic gjorde mycket nytta för sitt Brage och det var också han som avgjorde den här matchen i inledningen av andra halvlek.
  Nya mittbacken Zourab fick två gula kort under en fem minuters period efter målet och blev utvisad. Södra försökte kriga men orkade inte spräcka reserven Patrik Carlgrens nolla. Totalt hade Södra tre avslut på mål under hela matchen och då vinner man inga matcher.
  Vi notera också att vi gjorde ett byte i matchen. Ibland kan det vara bra att visa att man verkligen gör allt för att vinna matchen eller åtminstone tro att man kan göra det. Överraska, gjut mod i grabbarna! In och visa att Du vill etc etc. Där har Mats Gren lite att jobba med plus allt annat som inte fungerar för tillfället.
  Förutom att Zourab är avstängd till nästa match drog också André Calisir på sig sitt tredje gula kort och missar även han mötet med Varberg.
  Tungt, tungt, tungt.
  MATCHFAKTA:
  Brage – Jönköpings Södra 1-0 (0-0)
  1-0 (51) Dragan Kapcevic
  Publik: 2.077 på Domnarvsvallen
  Domare: Mattias Nyman, Kungsbacka
  LAGET:
  Nicklas Helgesson – Tom Siwe, Zourab Tsiskaridze (utv 57), André Calisir, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson, Johan Bertilsson (81), Daryl Smylie, Tommy Thelin, Fredric Fendrich – Pär Cederqvist.
  Inhoppare: Andreas Tegström (81)
  Övriga: Frank Pettersson, Christer Persson, Jesper Svensson, Finnur Justinussen, Robert Gojani och Jonathan Drott
  STATISTIK:
  Skott: 10-7 (4-4)
  Skott på mål: 5-3 (2-1)
  Hörnor: 8-2 (5-2)
  Frisparkar: 17-15 (8-9)
  Offside: 3-1 (1-0)
  Gula kort: 4-3 (2-0) (Calisir, Rönneklev, Zourab)
  Röda kort: 0-1 (0-0) (Zourab)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  27 augusti 2012 19:00 Superettan 2012 2077 Mattias Nyman

  Resultat

  Lämna ett svar