Jönköpings Södra IF — IK Brage

Matchfakta

Södra fick återigen ett tidgt mål emot sig som gjorde att Brage försvarade sig.
Södra gjorde en bra första halvlek framför allt sista halvan av den där man skapade många av sina målchanser. I den andra var man också mycket bollförande men hade mycket svårare att komma till målchanser.
Efter ett tidigt ledningsmål på  straff av Dejan Kapcevic tog Brage ledningen. Det var tveksam situation där Östlundh kommer i kontakt med Kapcevic i ryggen och han faller väldigt lätt. Södra hade också någon liknande situation med Hrgota men där domaren friar. Brage har 2 skott på mål i första halvlek. Straffen och en hörna där Kapcevic nickar men Frank räddar och den tar i ribban ut. Längre halvleken går börjar Södra tar över mer och mer i spelet. Thelin har 2 bra skott där Gerrard Andersson i Brage målet är tvungen att styra dom till hörna. Hrgota har också ett bra skott som Gerrard har problem med.
Men den allra bästa målchansen i första halvlek kommer i 43 min. Brage har en hörna där Södra får bort bollen och gör en snabb kontring där Hrgota spelar fram Thelin och PC till 2 mot 1 situation. Thelin lyfter bollen till PC som går på nick. Hur Gerrard hinner få upp en hand på den och räddar det vet han nog inte själv.I andra halvlek har Södra lika mycket boll som i första men mycket svårare att komma till målchanser.
Södra gör ett dubbelbyte i mitten av andra halvlek för att få in mer energi . Gojani och Fendrich in och Östlundh och Calisir ut. I slutet av andra så går Gojani ut på vänsterkanten och man spelar med 2 centrala forwards i Thelin och Cederqvist. Brage får en chans i slutet när Persson slarvar med bollen och Kapcevic kommer fri från kanten men Frank gör en mycket bra räddning.
Men  i den 92 minuten får Cederqvist ett jätteläge där Kalle nickar fri honom men tar för lång tid på sig så en Brage back hinner emellan och styra till hörna.
1 min senare så blåste domaren av matchen. 0-1 är ett faktum!

MATCHFAKTA:  

Jönköping Södra IF-IK Brage 0-1 (0-1)

0-1 (14) Dragan Kapcevic (straff)

Publik: 2178 på Stadsparksvallen

Domare: Mohammed Al-Hakim, Västerås

LAGET:

Frank Pettersson – Jesper Svensson (82), Christer Persson, Kalle Svensson, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson – Branimir Hrgota, Andrè Calisir(66), Dennis Östlundh (66), Tommy Thelin – Pär Cederqvist

Inhoppare: Robert Gojani (66), Fredric Fendrich, (66), Tom Siwe (82)

Övriga: Niklas Helgesson, Kristofer Snarberg, Jonas Svahn, Jonathan Drott

STATISTIK:

Skott: 15-5 (8-4)
Skott på mål: 9-3 (7-2)
Hörnor: 9-4 (4-4)
Frisparkar: 19-14 (11-7)
Offside: 1-4 (0-2)
Gula kort: 4-4 (2-2) (Östlundh, Hrgota, Karlsson, Gojani)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Detaljer

Datum Tid Matchtyp Säsong Publik Domare
26 maj, 2012 16:00 Superettan 2012 2178 Mohammed Al-Hakim

Arena

Stadsparksvallen
Skjutsarbacken 12, 553 13 Jönköping, Sverige

Kommentera

%d bloggare gillar detta: