IF Brommapojkarna — Jönköpings Södra IF

0
    322

J-Södras kräftgång fortsätter och idag var man inte ens nära poäng på Grimsta IP. Hemmalaget BP vann till slut med 3-2 sedan Tommy Thelin gjort mål med sekunder kvar av matchen. Siffrorna var missvisande för BP var det klart bättre laget.
    Det har varit mycket snack kring defensiven och idag blev det ytterligare tre insläppta mål i baken och då är det svårt att vinna en fotbollsmatch. Svårare blir det också om man bara lyckas nå tre avslut på mål under 90 minuter.
    BP fick en kanonstart med 1-0 efter bara 1:38 då Ludwig Augustinsson prickade in ett frisparksmål via ribban. I den 23:e minuten gör BP 2-1 efter en tilltrasslad situation efter hörna. Innan paus hinner Södra och Branimir Hrgota reducera till 2-1 och det var tacksamma siffror i halvtid.
    Efter paus fortsätter BP dominera spelet och är närmare både 3-1 och 4-1. Den defenitiva spiken kommer i 83:e minuten då BP kontrar in 3-1 genom Tim Björkström. I matchens absoluta slutskede reducerar Tommy Thelin till 3-2. Domaren blåser av matchen femton sekunder senare.
    En svag bortainsats där BP var alldeles för starka. Södra hamnar snett i matchen från början och reser sig inte efter det. Få avslut och trots bara ett måls underläge har man fasligt svårt att få till målchanser. Tränare Gren har en hel del att fundera på och redan på lördag väntar en ödesmatch mot Brage. Där känns det som att Södra måste vinna.
    Noterbart att Daryl Smylie åter är avstängd i nästa omgång sedan drog på sig ännu ett gult kort idag.
    Brommapojkarna – Jönköpings Södra 3-2 (2-1)
    1-0 (2) Ludwig Augustinsson 2-0 (23) Gustav Sandberg Magnusson 2-1 (36) Branimir Hrgota 3-1 (83) Tim Björkström 3-2 (90) Tommy Thelin
    Publik: 674 på Grimsta IP
    Domare: Kristoffer Karlsson, Helsingborg
    Frank Pettersson – Jesper Svensson, André Calisir, Karl Svensson, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson (92) – Branimir Hrgota, Daryl Smylie (89), Fredric Fendrich (67), Tommy Thelin – Pär Cederqvist.
    Inhoppare: Jonathan Drott (67) Dennis Östlundh (89) Robert Gojani (92)
    Övriga: Niklas Helgesson, Tom Siwe, Christer Persson och Jonas Svahn
    Skott: 14-4 (8-2)
    Skott på mål: 8-3 (4-1)
    Hörnor: 4-3 (3-0)
    Frisparkar: 13-19 (7-10)