Jönköpings Södra IF — IF Brommapojkarna

0
    406

J-Södra slog topplaget Brommapojkarna med 4-2 efter 2-1 i paus. Branimir Hrgota gjorde två nya mål och de två andra gjordes av Andreas Tegström.
    En underbar eftermiddag och en härligt spännande fotbollsmatch. BP startade matchen i ett ursinnigt tempo och Södraspelarna hängde inte alls med. Ledningsmålet lät inte vänta på sig och målfarlige Pablo Pinones Arce visade varför han just är det. J-Södra arbetade sig in i matchen och kunde lite orättvist kvittera genom Andreas Tegström på ett skott strax utanför straffområdetslinjen. Det målet blev ett startskott för ett jagande hemmalag som radade upp chanser framför Kristoffer Nordfeldt i BP målet. 2-1 skulle också komma men det dröjde till tilläggstiden då superhete Branimir Hrgota pricksköt ledningsmålet. Det ser så enkelt ut när han vänder och vrider och sedan bara skjuter in bollen.
    I andra halvlek startar J-Södra som man slutade och är nära att kunna utöka ledningen. Istället får BP tag i taktpinnen och börja trycka tillbaka oss, emellanåt ganska rejält. Mitt i en rejäl press kontrar Södra in 3-1 genom, såklart, Branimir Hrgota. Hans sjätte mål på tre matcher!
    När segerdansen knappt hade avslutat reducerade BP genom mittbacken Korkmaz och åter var BP bara ett mål ifrån. Trycket blev nu kraftigare och Niklas Helgesson fick göra en del svettiga räddningar (vilken målvakt!) men agerade precis så stabilt och med pondus som en bra målvakt ska göra.
    I den 90:e minuten kan sedan Andreas Tegström göra sitt andra mål för dagen efter pass från Fredric Fendrich. Spiken im kistan eller vad ni vill för efter det så lade BP ner alla försök till reducering. På tilläggstiden är Södra nära ytterligare ett mål men det stannar vi den underbar 4-2 seger.

Jönköpings Södra – Brommapojkarna 4-2 (2-1)
    0-1 (5) Pablo Pinones Arce 1-1 (18) Andreas Tegström 2-1 (45+1) Branimir Hrgota 3-1 (65)Branimir Hrgota 3-2 (67) Ferhat Korkmaz 4-2 (90) Andreas Tegström