IF Brommapojkarna — Jönköpings Södra IF

0
    293

J-Södra lyckades nå 1-1 på Grimsta IP i premiären mot Brommapojkarna. Nyförvärvet Andreas Tegström gjorde Södras kvitteringsmål precis innan halvtidsfikat och sett över hela matchen får nog 1-1 ses som rättvist.
    J-Södra inledde piggt men skapade inga vidare farligheter framför Kristoffer Nordfeldt i BP-målet. Hemmalaget inledde nervöst och fumlade men man kunde ändå ta ledningen genom Aziz Corr Nyang efter försvarsslarv av Jesper Svensson. I den 36:e minuten är det ytterst nära ett nytt BP mål men Pablo Pinones Arces skott tar i ribban. I halvlekens sista minut sticker Södra upp och kvitterar genom Andreas Tegström, framspelad av Pär Cederqvist.
    I andra halvlek är det hård kamp och båda lagen skapar halvchanser men det är BP som har de farligaste av dem.
    Två gula kort till vardera laget och för Södra blev det Fredric Fendrich och Christer Persson som varnades.
    En skön premiär och viktigt att ta poäng! Nu laddar vi för hemmapremiären nästa lördag!

Brommapojkarna-Jönköpings Södra 1-1 (1-1)
    1-0 (19) Aziz Corr Nyang 1-1 (45) Andreas Tegström

Ivo Vazgec, Jesper Svensson, Johan Niklasson, Jukka Sauso, Tom Siwe, Dennis Östlundh, Christer Persson, Tommy Thelin (79), Andreas Tegström (91), Sheriff Suma, Pär Cederqvist
    Inhoppare: Fredric Fendrich (79) Robert Walker (91)
    Övriga: Niklas Helgesson, Mathias Etéus, Branimir Hrgota, Kristofer Snarberg och Jonas Svahn
    Publik: 639 på Grimsta IP
    Domare: Lars Olsson, Umeå
    Skott: 13-8 (8-3)
    Skott på mål: 9-2 (6-2)