Jönköpings Södra IF — Västerås SK

  0
  367

  Matchfakta

  J-Södra är obesegrade i årets serie efter en klar 5-1 seger över Västerås. Redan efter 25 minuter hade J-Södra en 3-0 ledning och kunde efter paus definitivt avgöra tillställning fram till 4-1. Pär Cederqvist satte tre mål, Andreas Tegström och Johan Niklasson gjorde de andra. Noterbart att mittbacken Jukka Sauso blev utvisad i mitten av andra halvlek. Mer om matchen, bilder och fakta senare.

   

  J-Södra har fått en kanonstart på årets säsong. Idag blev det en mycket säker 5-1 seger mot ett vilset Västerås SK och vi fick även se en stekhet tremålsskytt i Pär Cederqvist. Redan efter 25 minuters spel hade J-Södra gått fram till 3-0 och det hela började med att firma Tegström/Cederqvist ordnade premiärmålet på Vallens bleka matta. Andreas Tegström hittade luckan fram till en fri Pär Cederqvist som i det läget sällan bommar. 2-0 målet kommer fem minuter senare, i minut 19, efter en frispark från Tommy Thelin som touchar Cederqvist fram till mittbacken Johan Niklasson som skjuter in 2-0 från vänsterpoistion i straffområdet. Stor glädje bland hemmafansen och det skulle komma mera. Skyttekungen Cederqvist får bollen tio meter in på offensiv planhalva, nästan ute vid sidlinjen, ser att målvakten Christian Caulker står någon meter ut och drar iväg ett långskott som letar sig in precis över händerna på Caulker och in i mål. En enastående prestation av Cederqvist som skulle få göra mer mål denna dag.
  Efter bud på flera mål framåt lyckades Västerås bästa spelare idag, Mattias Mete, på egen hand reducera till 3-1 i matchminut 34 men närmare än så kom Västerås inte idag. Efter paus startade hemmalaget upp starkt och lät inte gästerna att ta över. Andreas Tegström assisterade till Cederqvist två första mål och satte själv spiken i kistan då han placerade in 4-1 efter 53 minuters spel. Tommy Thelin ska ha stor cred för målet efter att ha frispelat ”Tegan” i straffområdet.
  Efter 4-1 kunde J-Södra gjort både 5 och 6-1 för man verkligen radade upp chanser. Räddningen för VSK var att Jukka Sauso drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad efter 63 minuter. Den stora offensiven kommer givetvis av sig och Södra får ställa om sitt lag och sitt spel. Christer Persson fick ta klivet ner till mittbackspositionen och det blev istället ett 4-4-1 spel. Gästerna försöker skapa chanser men är inte riktigt nära någon reducering utan kungen själv, Cederqvist, får punktera matchen på tilläggstid och dessutom på straff.
  NOTERBART…
  ## Det är bara att lyfta på hatten till tremålsskytten Cederqvist. Ett oerhört slit som vanligt, till och med defensivt, Tre mål redan och ”bara” tolv kvar till målet…
  ## Andreas Tegström. Var någon skeptisk till värvningen innan så lär det inte finns någon nu. Inte helt i fas med träningen men visar oerhörd kapacitet och kommer att bli en jäkla tillgång. Påminner om Smylie och inte bara till utseendet. Startat starkt och gjort mål i båda matcherna och hade som sagt även två ass idag. Klass!
  ## Nolltresex skippade bussen upp till Vallen och kom istället med helikopter. En snygg entré som även inkluderade dagens matchboll. VSK fansen såg en aning förvånade ut när grabbarna likt gigantiska rockstjärnor klev ut på planen och blev applåderade av publiken. När sedan ”Kungarna af stan” dundrade igång (inte i det normala högtalarsystemet för då hade ingen blivit skrämnd) såg de ännu blekare ut och det var ju bara början till deras nederlag…
  ## Kul att se att våra ytterbackar tar för sig. Extra plus till både Siwe & Svensson idag.
  ## Vi hade kunnat få se årets mål då Tommy Thelin får till en perfekt cykelspark och det var bara millimetrar att bollen gått in i det bortre krysset. Kryssribban var i vägen…
  ## Branimir Hrgota fick göra superettandebut idag då han fick hoppa in i den 65:e minuten. Han fixade bland annat straffen som Cederqvist gjorde mål på.
  ## Sedan ska vi också komma ihåg. Det här var en match vi SKULLE vinna och Västerås är ett lag vi SKA ha bakom oss. Jag säger som Lasse Ericsson sa efter matchen: ”Visst, vi vann och det är vi nöjda med men imorgon är det träning kl 10 och då är det glömt”.
  ## Nu får vi njuta iallafall och är det något vi Södrafans behöver så är det att njuta!
  ## Sheriff Suma har jag stora förhoppningar på men idag tycker jag att han kom bort. Han kändes lite obekväm i sin roll?
  ## Grymt att Niklasson får sätta ett mål i sin första match på Vallen för Södra.
  ## Hur gick det då för GM. Upphaussade och en nystart och visst märktes det. Idag bjöds det dessutom på kamp då Västerås hade två busslaster med sig. Allt kan såklart bli bättre men en lovande nystart skulle jag vilja summera det hela! Nu hoppas att vi att bussen rullar till Göteborg och Qviding på annandag påsk!
  ## Vi säger också grattis till Christer Persson som idag gjorde sin 100 match från start i Södratröjan. Totalt är den gode Christer uppe i 108 seriematcher för klubben och jagar nu Daniel Karlssons rekord på 115 matcher för klubben i SE. Se komplett lista här.
  ## Ni som vill nästa cupmotståndare, Lindome, kan sticka upp till Vallen imorgon då de har seriepremiär mot IK Tord. Södras cupmöte spelas på onsdag i Lindome.

  MATCHFAKTA:

  Jönköpings Södra-Västerås 5-1 (3-1)
  1-0 (14) Pär Cederqvist 2-0 (19) Johan Niklasson 3-0 (25) Pär Cederqvist 3-1 (34) Mattias Mete 4-1 (53) Andreas Tegström 5-1 (90) Pär Cederqvist
  Publik: 2.205 på Vallen
  Domare: Per Melin, Stockholm
  LAGET:
  Ivo Vazgec, Jesper Svensson, Johan Niklasson, Jukka Sauso (utv 63), Tom Siwe, Christer Persson, Dennis Östlundh, Tommy Thelin (ut 80), Andreas Tegström (ut 65), Sheriff Suma (ut 70), Pär Cederqvist.
  Inhoppare: Branimir Hrgota (65) Fredric Fendrich (70) Robert Walker (80)
  Övriga: Bakiu, Snarberg, Backman och Etéus.
  STATISTIK:
  Skott:16-4 (8-1)
  Skott på mål: 11-1 (6-1)
  Hörnor: 4-5 (2-1)
  Frisparkar: 19-15 (9-9)
  Offside: 2-4 (0-0)
  Gula kort: 2-3 (1-2) (Sauso)
  Röda kort: 1-0 (0-0) (Sauso)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  16 april 2011 19:00 Superettan 2011 2205 Per Melin

  Resultat

  Klubb1:a halvlek2:a halvlekMål
  Jönköpings Södra IF325
  Västerås SK101

  Lämna ett svar