Jönköpings Södra IF — IF Brommapojkarna

0
    302

Med underläge med 0-2 i slutet av första halvlek såg det rejält mörkt ut för Södra. Daryl Smylies kanon fram till 1-2 innan pausfikat fick oss att hoppas. I andra halvlek tog Södra över matchen och via ett straffmål av PC och ett hörnmål av Dennis Östlundh så gick vi segrande ur den här kampen. Kamp var det över 90 minuter och så underbart att stå som segrare!
    Matchen började med jämnt spel de första 10 min. Första målchansen är ett individuellt misstag där man missar en nedtagning och bollen studsar fram till en fri Anton Sandberg Magnusson i BP som sätter den säkert bakom Helgesson. Spelet fortsätter att vara rätt jämt ute på plan. i den 18 resp. 21 min testar Jesper Svensson och Daryl Smylie med varsitt riktigt bra skott men målvakten i BP Niklas Westberg räddar.BP ökar på sin ledning till 2-0 efter 36 min där Nabil Bahoul är sist på bollen efter att fått en passning snett inåt bakåt i straffområdet. Sedan kommer det oerhört viktiga reduceringen till 1-2 i 40 min. Ett mycket snyggt pass av Rönneklev till PC som tar emot och spelar bakåt till Smylie som får en kanonträff ifrån ca 25 meter som är helt otagbart av Westberg i BP målet. Sista 5 m in innan halvtid skapar Södra 2 bra målchanser dels Kraft Karlsson på skott och PC på skott i stolpen efter en kanonpassning av Rönneklev.
    I andra halvlek tar Södra över matchen helt. Man har 6-1 i avslut och 4-0 i avslut på mål.
    Man vänder 1-2 till 3-2 i andra halvlek. Både Smylie och Bertilsson har 2 bra avslut runt straffområdet. I den 71 min bryter Smylie igenom in i straffområdet och rivs ner. Solklar straff där PC inte gör något misstag utan sätter den säkert på målvaktens vänstra sida. Södra gör framför allt en jätte bra andra halvek där man har konstant bollövertag. Till slut i 87 min slår Smylie en perfekt hörna där nr 88. Östlundh kommer upp perfekt och sätter den säker i målvaktens högra kryss.
    Man gör en underbar vändning i andra halvlek.Man vinner matchen til slut helt rättvist.
    Vilken härlig moral. Vilket stort krigarhjärta alla Södraspelare visar. UNDERBART!
    Bilder från matchen hittar du här:
    Jönköpings Södra – Brommapojkarna 3-2 (1-2)
    0-1 (10) Anton Sandberg Magnusson  0-2 (36) Nabil Bahoui 1-2 (40) Daryl Smylie 2-2 (71) Pär Cederqvist (straff) 3-2 (88) Dennis Östlundh
    Publik: 1.870 på Vallen
    Domare: Kristoffer Karlsson, Helsingborg
    Niklas Helgesson – Tom Siwe, André Calisir, Dennis Östlundh, Jesper Svensson (67) – Joakim Karlsson – Viktor Rönneklev, Fredric Fendrich, Daryl Smylie, Tommy Thelin (93) – Pär Cederqvist.
    Inhoppare: Johan Bertilsson (67) Zourab Tsiskaridze (93)
    Övriga: Frank Pettersson, Andreas Tegström, Dustin Corea, Finnur Justinussen och Christer Persson