Jönköpings Södra IF — Ängelholms FF

0
    284

Det blev hemma förlust mot Ängelholm med 2-4. Södra spelade bra första halvtimmen, men efter två täta mål av bortalaget så kunde man gå till halvtidsvila med tvåmålsledning. Andra halvlek kunde Ängelholm försvara sin ledning trots en man mindre och ta med sig 3 poäng hem.

Södra började matchen på ett bra sätt och fick ett tidigt ledningsmål efter en frispark av Smylie som tar på Dahlgren i ÄFF och går in. Lite senare slår Smylie en hörna där Calisir komer perfekt på bottre stolpen men nicken går över. Ängelholm kan dock kvittera på en hörna efter en variant där bollen kommer ut till Martin Andersen som sätter dit den. Södra fortsätter att ta tag i spelet  och försöker komma runt på kanterna. Framför allt Jesper kommer runt och slår fina inlägg. Kangaskolkka är stark i duellerna och vinner mycket boll. Bra på huvudet och bra skott så är han hela tiden ett orosmoment för försvararna i motståndarlaget. När vi har passerat lite mer än halvtimmen slår Rönneklev en perfekt boll ner mot hörnflaggan, där Jesper kommer perfekt och slår in en hård boll på marken och Kangaskolkka störtar fram men avslutet går utanför. Sedan kommer några olycksaliga minuter där Ängelholm gör två mål. Muamet Asanovski får båda lägena i Södras straffområde där han kan går på avslut lite väl ostört och gör inget misstag utan sätter båda lägena. Direkt efter så blir det en rörig situation precis utanför Södras straffområde. Calisir får gult kort för att dragit ner ÄFF spelaren. Junes Barny får rött kort direkt för något som händer i tumultet. Kangaskolkka får gult kort för något som linjedomaren ser.
    Ängelholm går ner och spelar 4- 4-1. Efter första halvleken så leder ÄFF med 1 – 3. Södra gör en bra första halvtimme, men efter två snabba mål så får ÄFF en tvåmålsledning att försvara i andra halvlek.Andra halvleken försvarar Ängelholm med 8 spelare som ligger väldigt lågt i försvarsspelet. Det blir väldigt trångt och finns inte många ytor att spela in på. Ängelholm gör det också bra och gör det väldigt svårt för Södra. Man skapar några lägen. Kangaskolkka, Thelin och Gojani har alla avslut på mål men Pyzdrowski i ÄFF målet räddar. Man gör byten där Drott kommer in och Gojani ut.. Drott får ett mycket bra läge där Smylie gör tunnel på en spelare vid hörnflaggan och spelar snett inåt bakåt till Drott men Pyzdrowski räddar igen. Lite senare kommer nästa byte där Olsson går in och Fendrich ut. Man går över spelar 4-4-2 med Kangaskolkka och Olsson på topp. När det är knappt 10 minuter kvar så gör Asanovski sitt tredje mål för dagen när han kontrar in 1-4 när Södra försöker trycka på mer och mer. Thelin reducerar till 2-4 på en frispark i slutet och det blir också slutresultatet i matchen.
    På presskonferensen efter matchen menade Gren att man hade för stor felprocent i passningspelet i andra halvlek när man skulle försöka ta sig igenom Ängelholms försvarsspel. Han menade vidare på att vi har mycket boll men skapar för lite.
    Joakim Persson, tränare i Ängelholms FF menade att ÄFF ska vara väldigt glada att man leder med 3-1 eftrer 35 min där J-södra var det bättre laget. Från minut 35 till 90 så går vi bara in för att ”döda matchen” avslutade Persson.
    SAJTENFEMMAN
    5p: Daryl Smylie: Han gör en mycket bra match där han fördelar bollarna på mitten perfekt och där bl aJesper Svensson kommer runt flera gånger. Han skapar målchanser åt laget och spelar ett bra passningspel. När Södra för spelet i första delen av matchen är Smylie den store spelfördelaren
    4p: Jesper Svensson: Spelar ett härligt ytterbacksspel, där han vill delta hela tiden offensivt. Men spelar även ett bra försvarsspel. Han kom runt flera gånger på kanten och slog bra inlägg. Det var roligt att se Jespers spel. Han har så mycket fotbollskunnade i sig.
    3p: Aleksei Kangaskolkka: Bra på att vinna närkamper och dueller. Men även duktig i att komma till skottlägen. Med sitt huvudspel blir han farlig. Kangaskolkka kommer att bli värdefull för Södra.
    2p: Tommy Thelin: När Södra tog tag i spelet och kom runt på kanterna så var Thelin med att fördela bollar och gjorde på ett bra sätt. Passningspelet från Thelins sida var bra.
    1p: Zourab Tsiskaridze: Tittar man på hans närkampspel och vinna dueller gjorde han det bra. På så vis kan han starta det offensiva spelet. En viktig härförare för våra gröna eleganter.
    JÖNKÖPING SÖDRA IF – ÄNGELHOLMS FF 2-4 (1-3)
    1-0 (7) Självmål 1-1 (11) Martin Andersen 1-2 (34) Muamet Asanovski 1-3 (37) Muamet Asanovski 1-4 (81) Muamet Asanovski 2-4(85) Tommy Thelin
    Varningar: Andrè Calisir, Aleksei Kangaskolkka, Zourab Tsiskaridze
    Publik: 1.856 Stadsparksvallen
    Domare: Glenn Nyberg, Borlänge
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Andrè Calisir, Zourab Tsiskaridze(86), Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson, Daryl Smylie – Fredric Fendrich (70),Tommy Thelin, Robert Gojani (61) – Aleksei Kangaskolkka.
    Inhoppare: Jonathan Drott (61), Oskar Olsson (70), Karl Svensson (86)
    Övriga: Anton Cajtoft, Amer Eriksson Ibragic, Dijan Vukojevic, Philip Djup
    Avslut totalt: 17-7
    Avslut på mål: 8-5