Jönköpings Södra IF — Östersunds FK

0
    296

Matchen inleddes i ett lågt tempo och händelselöst, för J-Södras del kom de inte igång med sitt spel alls och ju längre halvleken led desto mer spel hade Östersunds FK. Utan att direkt kunna skapa några direkta möjligheter, när väl 0-1 målet kom uppstod det ur ingenting. Gästernas Ammar Ahmed kunde relativt ohotad slå in bollen på distans med en halvvolley. Efter målet började J-Södra trumma igång och få bättre kontroll på matchen. Trots det var det oroligt i det defensiva arbetet.
    Efter pausen tog J-Södra över matchen och tryckte ner Östersund rejält, stundvis räddade Peter Augustsson i målet kvar Östersund i matchen. Med många bra räddningar från gästernas målvakt gjorde att J-Södra hade svårt i jakten på mål. Det krävdes en frispark där Augustsson släppte en retur på Viktor Rönneklevs nick och bollen hamnade till slut hos André Calisir som kunde göra mål.
    Förutom målet hade J-Södra flera bra chanser där Augustsson stod i vägen, gästerna var inte helt ofarliga de heller och hade ett antal snabba kontringar. Tack vare uppoffrande spel av J-Södras backar och med Niklas Helgesson längst bak hade de svårt att ta sig förbi. I slutminuterna av matchen kom Östersund med två spelare mot Rönneklev som resolut gjorde en glidtackling och täckte ut bollen. Dessvärre skadades han i samma ögonblick och Jesper Manns ersatte. Förutom det hade Zourab Tsiskaridze en träff i ribban som studsade ner på fel sida mållinjen.
    Vi kom väldigt dåligt in i matchen, vi var passiva, försiktiga, ingen press och hade ingen fart framåt, säger Mats Gren efter matchen. Ingenting som vi hade sagt att vi skulle göra, för låter vi de spela är det ett bra lag. Det är ett duktigt spelande lag med mycket folk centralt på plan och vi var inte beredda att göra det i första delen av matchen då fick vi problem. Sedan var vi betydligt mer aggressiva och använde kanterna. Vi började med det i slutet av första halvleken och var betydligt bättre i den andra halvleken, säger Gren. Då fick vi igång vårt spel och kunde sätta bättre press på deras spelare. Det håller inte att bara spela en halvlek.
    Deras mål var ett fint skott som var svår för Helgesson att rädda, jag har sett honom göra ett sådant mål i någon tidigare match med. Tsiskaridze slog en fin frispark vid målet och sen var vi verkligen på hugget på returen. Det var skönt att vi kunde få in 1-1 där, säger Gren.
    Det är viktigt att vi inte förlorar sådana här matcher, men hemmamatcher ska vi helst vinna, säger Gren. Vi är inte nöjda med ett oavgjort resultat idag, som matchen utvecklade sig där vi hamnade i underläge med 1-0 och gjorde 1-1 ganska sent i matchen. Där det i slutet kan gå precis hur som helst, de kan göra mål likaväl som vi kan. Rönneklevs brytning var på gränsen till en straff och vi kanske skulle ha haft en på Tsiskaridze. Det var verkligen en 1-1 match till slut.
    Rönneklev vred till knät i samband med brytning och det kändes betydligt värre direkt efter händelsen, men nu en stund efter kändes det bättre, säger Gren.
    Vi var för tveksamma i defensiven, var för passiva och stod för djupt ner i banan genom hela matchen, avslutade Gren.
    Jönköpings Södra – Östersund 1-1 (0-1)
    0-1 (14) Ammar Ahmed 1-1 (76) André Calisir
    Domare: Per Melin
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Daryl Smylie – Jonathan Drott (65), Michael Nanchoff, Robert Gojani, Tommy Thein – Kenan Hajdarevic (65).
    Inhoppare: Oskar Olsson (65) Zourab Tsiskaridze (65) Jesper Manns (94)
    Övriga: Anton Cajtoft, Kalle Svensson, Fredric Fendrich
    Skott: 12-9 (5-5)
    Skott på mål: 6-4 (2-2)
    Hörnor: 5-4 (1-4)