Örgryte IS — Jönköpings Södra IF

0
    297

J-Södra tog sin tredje bortaseger i år då man slog nästjumbon Örgryte på Gamla Ullevi. Efter 1-1 i paus gjorde J-Södra en stark öppning av den andra halvleken och kunde gå fram till en tvåmålsledning sedan Kenan Hajdarevic och Daryl Smylie gjort mål. Smylies andra mål var en delikatess, ett superskott från dryga 60 meter som gick in bakom en överraskad ÖIS målvakt. I och med kvällens seger klättrar J-Södra över det negativa kvalstrecket.
    Det var viktigt och skönt med en trepoängare idag, säger Mats Gren efter matchen. Vi började inte riktigt bra idag heller, vi var lite för nervösa, lite för lugna med bollen och hittade inte riktigt rätt in i våra positioner. Kunde inte riktigt hitta fram till vårt spel, där vi var lite för tveksamma i många situationer och vågade inte riktigt kliva fram. Den andra halvleken var riktigt bra.
    De gula korten vi är inte mycket att säga om, det på André Calisir var kanske lite onödigt där de springer ihop och det är svårt att säga vem som var först på bollen, berättar Gren. Kenan Hajdarevics kort fick han på en tilltrasslad situation.
    Daryl Smylie inledde målskyttet idag efter en hörna där bollen letar sig fram till honom innan han placerar den i mål med ett skott utifrån. Även det andra målet det ett fint som ändrar bollen lite riktning innan den letar sig fram till Hajdarevic som är ensam med målvakten och kan nicka in i målet förbi Fredrik Andersson i målet. Med halvtimmen kvar gör Smylie sitt andra mål när han skjuter på halvvolley från 60 meters håll, bollen seglar över målvakten och in i mål. Efter det fick vi lite lugn och ro när Örgryte IS bara spelade med långa bollar, säger Gren.
    I slutet av matchen fick deras spelare ett rött kort efter han slagit till Kalle Svensson över ögonbrynet med en armbåge.
    Tommy Thelin hade problem med ett muskelfäste under revbenet och var inte med på träningen inför matchen heller.
    Örgryte – Jönköpings Södra 1-3 (1-1)
    0-1 (33) Daryl Smylie 1-1 (38) George Mourad 1-2 (48) Kenan Hajdarevic 1-3 (57) Daryl Smylie
    Publik: 2068 på Gamla Ullevi
    Domare: Magnus Ahlsén, Linköping
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Daryl Smylie – Victor Nilsson (92), Fredric Fendrich, Michael Nanchoff (54), Jonathan Drott (74) – Kenan Hajdarevic
    Inhoppare: Karl Svensson (54) Dijan Vukojevic (74) Jesper Manns (92)
    Övriga: Anton Cajtoft, Oskar Olsson, Edin Hamidovic
    Skott: 11-8 (7-4)
    Skott på mål: 5-5 (4-2)
    Hörnor: 8-1 (6-1)
    Frisparkar: 17-15 (11-6)