Jönköpings Södra IF — Ljungskile SK

0
    366

Efter en imponerade inledning av J-Södra där de var nära flera gånger under de första minuterna att göra mål tappade de sedan tempo. Istället bjöds gästande Ljungskile SK in i matchen och kunde med hjälp av snabba omställningar ställa till oreda i hemmaförsvaret. För även om gästerna inte hade något skott på mål i första halvleken var de inte utan att Niklas Helgesson hade att göra i målet. I slutet av första halvleken kunde J-Södra återfå lite av spelet igen och 0-0 i halvtid kändes ganska rättvist bortsett de inledande minuterna.
    Efter 20 minuters spel i den andra halvleken får gästerna en kontring förbi ett passivt försvar. J-Södras mittbackar försöker förhindra kontringen, men blir passerade när gästernas Robert Bagger kommer ensam med Helgesson, skottet tar på Helgessons ben och rullar retligt långsamt in i mål.
    Trots målet dröjer det lång tid innan J-Södra tänder till och först under de sista15 minuterna kan hemmalaget etablera ett tryck mot gästernas mål. Det först efter att gästernas Jakob Olsson fått ett rött kort efter liggande träffat med dobbarna mot Daryl Smylie.
    Det var ingen bra match från vår sida, vi hade tre chanser de första minuterna som vi inte gör mål på, säger Mats Gren efteråt. Vi blir för statiska, får ingen fart på bollen och faller in i deras spel. Blir stående på en linje i anfallsspelet och börjar spela långa bollar där vi inte kommer intill deras backar. Även när de får en spelare utvisad har vi någon fantasi i laget, ingen rörelse framåt för mycket passningar bakåt. Det var alldeles för mycket som inte funkade idag.
    Vi gör ett misstag högre upp i planen där två av våra spelare som inte kan enas om vem som ska ta bollen, sen hamnar bollen hos deras spelare, berättar Gren. Vi hamnar fel i våra positioner längst bak och det ska inte vara så öppet för att vi går bort oss på mitten ska inte hända.
    Efter att vi är en man mer får vi inte igång vårt spel då heller, vi chanser med att flytta upp Kalle under de sista tio minuterna och börjar lyfta in bollen i mitten. Vi saknar kylan och kan inte få tag på bollen därinne. Det blir inte några riktiga farliga chanser, säger Gren.
    Jag ville ställa om till 4-4-2 och kunde inte behålla Michael Nanchoff på planen som centrala mittfältare på mitten. Defensivt jobbade han inte alls något, därför så valde jag att byta ut honom. Sen ville jag ha upp våra ytterbackar mer i spelet, därför bytte jag in Joakim Karlsson framför mittbackarna. Det funkade inte med Kenan Hajdarevic så jag försökte med Oscar Olsson som är mer lite mer på hugget och rörligare än vad Hajdarevic är för att komma in lite mer bakom deras backlinje. Det lyckades inte heller, avslutar Gren.
    Jönköpings Södra – Ljungskile 0-1 (0-0)
    0-1 (64) Robert Bagger
    Publik: 1.682 på Vallen
    Domare: Jim Petersson, Motala
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Karl Svensson, Zourab Tsiskaridze, Viktor Rönneklev – Daryl Smylie – Victor Nilsson, Robert Gojani (84), Michael Nanchoff (72), Tommy Thelin – Kenan Hajdarevic (61)
    Inhoppare: Oskar Olsson (61) Joakim Karlsson (72) Jonathan Drott (84)
    Övriga: Anton Cajtoft, Fredric Fendrich, Jesper Manns, Dijan Vukojevic
    Skott: 17-6 (10-3)
    Skott på mål: 8-2 (4-0)