Jönköpings Södra IF — Örgryte IS

  0
  325

  Matchfakta

  Efter nio baklängesmål på de två senaste matcherna blev det en mållös tillställning då Örgryte gästade Vallen. J-Södra borde kanske vunnit den här matchen och skapade en hel del möjligheter. I andra halvlek var det Södra som tog kommandot och ÖIS la sig mest på försvar. Närmast ett Södramål var Alexei Kangaskolkka som prickade stolpen i början av andra halvlek. – Kanske en typisk 0-0 match, summerade Mats Gren efter matchen.

   

  Mats Gren hade ändrat om en del inför kvällens drabbning. När Joakim Karlsson var indisponibel pga avstängning valde han att flytta upp Zourab i ”Kraftpositionen” och sätta in Kalle Svensson bredvid André Calisir. Dessutom fick unge Dijan Vukojevic göra sin debut i Superettan då han fick starta machen som vänsterytter. Dijan kunde fått måla i debuten också men fick lämna planen mållös i mitten av andra halvlek då Robet Gojani ersatte. Just duellen Vukojevic-Gojani kan bli spännande att följa framöver. Jag tycker Dijan kom ifrån debuten med mersmak.
  Eftersnacket på presskonferensen visade att båda tränarna, Hans Prytz i ÖIS, var mer eller mindre nöjda med en poäng trots att både alltid vill vinna sina matcher. – En typisk match i omgång 23 typ, summerade Hans matchen och menade på att det var mycket lunk och lite finess. Mats menade att det kanske var en typisk 0-0 match där hans lag inte riktigt hade det sista lilla i de avgörande lägena för att avgöra matchen.
  Framförallt i andra halvlek var J-Södra det spelförande laget. ÖIS kändes mer än nöjda med en poäng och vaktade sitt eget mål. Det gav mycket ytor till framförallt Daryl Smylie men närmare än några tunga skott kom inte Mr Smylie denna kväll. Jag tycker ändå att Smylie har startat årets säsong bra och idag var han än av våra bästa.
  Defensivt funkade det ikväll. Kalle Svensson kom in och spelade lugnt och säkert. Ihop med tryggheten själv, André Calisir, sattes de inte på några jätteprov men när väl Örgryte kom med folk i anfallet var de på rätt sida hela tiden. Närmast mål Örgryte kom var en klockren ribbträff efter en hörna under första halvlek. Där kom hela Södralaget fel och blev stillastående men tack och lov var ribban med oss den gången.
  Offensivt ser det omständigt och kanske lite tamt ut. Smylie försökte öppna upp det med svepande bollar och framförallt under den första halvleken kunde Södra utnyttja Jesper Svenssons kant. Ett flertal högerinlägg kom det men utan at vi kunde utnyttja det. Den finländska jätten, Alexei den Store, såg just lite för stor ut emellanåt och trots en del halvchanser vill man se mycket mer av honom. Han känns väldigt användbar men just nu utnyttjar vi honom inte speciellt mycket. Lite isolerad och kommer lite fel i situationerna. Visst, han blixtrar till och kunde med lite flyt gjort något mål idag (en i stolpen) men som helhet vill jag ha med honom mer i spelet. Det känns som att det saknas någon eller några ingredienser i vårt anfallsspel. Det visar också att det inte finns speciellt många alternativ till det vi ställer på planene. Gren gjorde bara ett byte idag och det säger det mesta.
  Över 2000 kom ikväll och de flesta vända hemåt en aning besvikna. Känslan är att det här kommer att bli en ”krigarsäsong” för vårt J-Södra. Det kommer att vara hårt jobb som gäller i varje match. Det hoppas jag att alla inser.
  NOTERBART
  ## Niklas Helgesson höll nollan och gjorde en mycket bra match. Lite ifrågsatt efter det mindre smickrande Jämtlandsäventyret men idag visade ”Helge” att han är en mycket kompetent målvakt. Inför ögonen på bl.a Lasse Sandgren gjorde Niklas ett tre, fyra klassräddningar och visade beslutsamhet i sina ingripande.
  ## Zourab Tsiskaridze klarade av att axla manteln efter ”Kraft”. Tyvärr fick han en mycket tveksam varning och missar därmed Ljungskilematchen på söndag. Snopet!
  ## Kalle Svensson var tillbaka med besked. Lugn och trygg, kanske lite trögfotad men ändå plusbetyg. Kul att se.
  ## Det känns som att man alltid skriver att Calisir är bra men jag tycker han är en av våra bästa ikväll också. Dessutom ett vapen på hörnor och frisparkar framåt.
  ## Lite noterbart att Christer Persson var mer delaktig idag än jag tidigare sett. Pratade med spelarna mer och det tror jag är bra. Ta för dig mer, Christer!
  ## Domaren Jim Petersson tycker jag gjorde en bra match i en sisådär 75 minuter. Sedan kom han på att han kanske var tvungen att använda kortleken. Zourabs varning kändes mycket tveksam med tanke på att han friat för liknande situationer innan.
  ## Jönköpings Posten delade inte bara ut stjärnor utan också, som matchsponsor, pris till matchens lirare. Lite småkul att den som blev matchens lirare (Smylie) inte ens fick en stjärna i JP-trion.

  ## Och varför måste alla arenor gapa ut vad oddset på resultatet är. Ikväll fick vi minsann höra x antal gånger vad oddset på 0-0 var. Intressant!
  ## Någon mer än jag som tycker att Svensk Fotboll och deras Livescore blivit fruktansvärt dålig rent användarmässigt. Gör om, gör rätt.
  ## SajtenFemman hittar ni numera i Stefans summering av matchen.
  ## bilder från machen hittar ni här
  MATCHFAKTA:
  Jönköpings Södra – Örgryte 0-0 (0-0)
  Publik: 2.026 på Vallen
  Domare: Jim Petersson, Godegård
  LAGET:
  Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Kalle Svensson, André Calisir, Viktor Rönneklev – Zourab Tsiskaridze, Daryl Smylie – Dijan Vukojevic (66), Tommy Thelin, Fredric Fendrich – Alexei Kangaskolkka
  Inhoppare: Robert Gojani (66)
  Övriga: Anton Cajtoft, Amer Eriksson Ibragic, Jonathan Drott, Philip Djup och Oskar Olsson
  STATISTIK:
  Skott på mål: 11-6
  Hörnor: 4-5
  Frisparkar: 13-17
  Offside: 4-3
  Gula kort: 2-1 (Tsiskaridze, Fendrich)
  Röda kort: 0 -0

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  13 maj 2013 19:00 Superettan 2013 2026 Jim Petersson

  Tidigare möten

  DatumHemResultatBortaTid

  Lämna ett svar