Jönköpings Södra IF — Örgryte IS

0
    327

Ett övertidsmål i första och ett övertidsmål i andra fällde J-Södra i kvällens match mot Örgryte. Trots en hel del farliga chanser kunde gästernas målvakt Peter Abrahamsson hålla nollan. Örgrytes mål gjordes av Alvaro Santos och Jakob Olsson.
    J-Södra hade ett gyllene tillfälle att lämna den hemska och bistra bottenstriden men efter 0-2 hemma mot Örgryte fick vi åter svälja förhoppningarna om ett högre placerat J-Södra. Den första halvleken hade sin tjusning med en knippe målchanser åt båda hållen. Gästerna från Göteborg inledde bäst och verkade ha lite mer tänk, lite mer kyla och kanske lite mer av allt. Mittfältsmotorn i Örgryte, Pavel Zavadil, agerade just det Södra har saknat, lite av en strateg och drog upp tempot så att Södra fick känna sig något tillbakapressat. Chanser fick dock hemmalaget också. Patrik Redo hade den absolut vassaste och ska man vara kritisk så ska Patrik göra mål i det läget. Efter en frispark dimper bollen ner hos en fristående Patrik Redo som dock lyckas pricka duktige målvakten Peter Abrahamsson och det tillsynes givna målet förblev en våt dröm för hemmapubliken. Även Fredric Fendrich hade en god chans att spräcka hemmanollan men även där var Abrahamsson i vägen och räddade till en resultatlös hörna.
    Det skulle bli Örgryte som skulle få äran att göra matchens första mål. Först gjorde man ett icke godkänt mål (vilket tränaren Janne Andersson hade svårt att förstå) och sedan, på övertid, kunde brassen Alvaro Santos skickligt göra 1-0 för Örgryte. Det målet hängde lite i luften för Örgrytes sista tio minuter av halvleken var bra. Santos tackade för sig och spelade inte mer i matchen vilket var förbestämt innan.
    Andra halvlek gick Södra in för att hitta Pär Cederqvist med långbollar. Det gick sådär. Återigen fick PC tuff bevakning och fick det inte riktigt att stämma denna afton. Ju längre halvleken går dessto säkrare känns bortasegern. Jankevics försöker att få lite ändringar av matchbilden och byter in Jesper Ritheim, Tom Siwe och Robert Walker men positionerna efter dessa byten blir mest huxflux och det finns egentligen inga linjer i spelet överhuvudtaget. Visst ska man försöka men det här försöket var inte bra. J-Södra skapade inte någon farlig målchans under den senare delen av halvleken och det var bara en tidsfråga innan Örgryte skulle göra tvåan. Det dröjde ändå fram till första övertidsminuten innan inhopparen Jakob Olsson kunde fastslå slutresultatet.
    – Vi vinner väldigt, väldigt knappt men rättvist, summerade Öis-tränaren Janne Andersson efter matchen och det stämde ganska bra in på matchbilden.
    Andreas Jankevics var inte helt nöjd med sitt manskap och suckade lite över de få chanserna i andra halvlek.

NOTERBART

## Alvaro Santos skymtades till då och då och det var väl ingen överraskning att det var just han som stod för 1-0 målet. Skickligt och snyggt och ibland räcker det att bara göra 45 minuter.
    ## Kristoffer Fagercrantz är lite under isen förtillfället. efter en majestätisk inledning av serien har han nu svalnat ordentligt. Slarviga pass och inte ens frisparkarna får han ordning på. Södra behöver en ”Fagge” i form!
    ## Petter Lennartsson agerade stabil mittback och gör konkurrensen där spännande. Att skadade Jukka Sauso rankas som nummer 1 är väl ingen skräll men just nu tycker jag Petter är nummer 2. Sedan ska Thorbjörnsson in någonstans också. Hur löser Andreas det?
    ## När ska man uttnyttja Christer Persson mer? Att vår bästa spelare match efter match har fått agera hjälpgumma på en ytterbacksplats är förvånande. Christer ska mer med i spelet och eftersom Fredric Fendrich är avstängd i returen mot Öís slipper Jankevics peta någon.
    ## Målvakten Peter Abrahamsson höll nollan igen mot Södra. Det är faktiskt hans tredje match i rad mot oss som han håller nollan. 2008 nollade Örgryte oss i båda mötena (Dick Last stod en av halvlekarna i hemmamötet).
    ## Bra publiksiffra trots högsommar och sen matchstart. 2.675 är klart över snittet.
    ## Sheriff Suma var uttagen i truppen igår och allt pekade på en plats på bänken. Idag kom istället beskedet att papprerna från Turkiet inte hade kommit in till Svenska Fotbollsförbundet och därmed fick Suma snällt sitta på läktaren. Trist!
    ## Fredric Fendrich drog på sig sitt sjätte gula kort för säsongen och är därmed avstängd i returen nästa vecka.
    Jönköpings Södra-Örgryte 0-2 (0-1)
    0-1 Alvaro Santos (45+1) 0-2 Jakob Olsson (90+1)
    Publik: 2.675
    Domare: Lars Olsson, UmeåLAGET:
    Alexander Nadj, Christer Persson, Daniel Karlsson, Petter Lennartsson, Tomas Backman, Kristoffer Fagercrantz, Fredric Fendrich (76), Tommy Thelin, Patrik Redo (80), Pär Cederqvist, Mathias Etéus (71).
    Inhoppare: Jesper Ritheim (71) Tom Siwe (76) Robert Walker (80)
    Skott: 13-9 (4-4)
    Skott på mål: 6-5 (3-3)
    Hörnor: 1-3 (1-2)