Ängelholms FF — Jönköpings Södra IF

  0
  269

  Matchfakta

  1-0 (8) Ardian Rexhepi
  1-1 (69) Robert Gojani

  Varningar: ÄFF: Albin Nilsson (19)  JÖN: Tobias Nilsson (13) Fredric Fendrich (68)

  Domare: Kaspar Sjöberg

  LAGET:

  Anton Cajtoft – Tom Siwe, André Calisir, Tobias Nilsson, Jonathan Tamimi – Fredric Fendrich (76), Robert Gojani – Jesper Svensson (64), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (85)

  Inhoppare: Ronny Sabo (64) Liridon Silka (76) Viktor Rönneklev (85)

  Övriga: Damir Mehic, Tim Söderström, Sebastian Holmkvist, Mihad Jukovic

  STATISTIK:

  Skott: 7-6 (2-1)
  Skott på mål: 5-3 (2-0)
  Hörnor: 4-5 (1-2)
  Frisparkar: 12-11 (8-9)
  Offside: 0-1 (0-1)
  Gula kort: 1-2 (1-1)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  J-Södra fick med sig en poäng hem från kvällens drabbning mot Ängelholms FF. Ängelholm tog tidigt ledningen i matchen genom Ardian Rexhepi vars skott tog på André Calisir och ställde Anton Cajtoft helt i målet. Kvitteringen kom i mitten av andra halvlek och det var en snygg prestation av Robert Gojani som lirkade upp bollen i målvaktens högra kryss. En poäng får vi var helt nöjda med eftersom Ängelholm stod för en mycket stark insats.
  Det skulle bli en jobbig match för serieledarna. Ängelholm tryckte gasen i botten och fick också med sig ett tidigt ledningsmål. Rättvist men målet var turligt då bollen ändrade riktning och helt ställt J-Södras målvakt Anton Cajtoft. För J-Södras del var första halvlek blek och man hade egentligen inga större farligheter framåt.

  Andra halvlek inleddes, precis som den första, med ÄFF dominans. Södra kom tillbaka och fick äntligen till lite småchanser innan Ängelholm hade sin bästa period i matchen och där borde de kanske till och med avgjort den här matchen. Vlado Zlojutro träffade ribban i en snabb omställning och därefter skapade hemmalaget ett par tre vassa mållägen framför Anton Cajtoft.
  Hemmalaget fick istället en kalldusch då Robert Gojani trocklade sig fram utanför straffområdet och sedan mycket vackert kunde kvittera med ett skott i krysset bakom Oscar Berglund i hemmamålet. Inte rättvist men oerhört skönt att få det målet och 1-1 skulle stå sig matchen ut.

  – Vi ville givetvis ha tre poäng, men det var en tuff match och Ängelholm gjorde det svårt för oss. De stod för en väldigt bra prestation och gjorde det svårt för oss. Det var starkt att inte ge upp utan komma igen. Vi försökte hitta rätt väg hela tiden och fick en poäng som kan bli viktig, summerar tränaren Jimmy Thelin till Jnytt efter matchen.
  J-Södra toppar tabellen med 53 poäng och så många poäng har man aldrig tidigare tagit i Superettan.

  Ett extra plus till de tillresta Södrafansen som höll igång under hela matchen. Vi syns igen redan på tisdag då IK Frej Täby väntar på ”Vallen”.

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  18 september 2015 19:00 Superettan 2015 622 Kaspar Sjöberg

  Resultat

  Klubb1:a halvlek2:a halvlekMål
  Ängelholms FF101
  Jönköpings Södra IF011

  Lämna ett svar