Jönköpings Södra IF — Ängelholms FF

  149

  Matchfakta

  J-Södra förlorade hemmapremiären mot Ängelholm med 2-3 efter 1-1 i paus. Fredrik Olsson gav Södra ledningen i första halvlek men Ängelholm kvitterade med halvlekens sista spark. I andra halvlek gav Robert Gojani oss ledningen men ÄFF fick sista ordet med två sena mål. Joakim Karlsson drog på sig en utvisning i slutet av första halvlek efter två gula kort.

  Den efterlängtade hemmapremiären inleddes med ett piggt spel av J-Södra där man också skapade några halvchanser inledningsvis. Redan efter dryga minuten kommer Ronny Sabo med bra initiativ och tar hjälp av Robert Gojani innan skjuter bollen över Matt Pyzdrowskis ribba. Södra fortsätter att sätta hög press på Ängelholm och Tommy Thelin och Robert Gojani samarbeta och skapar en halvchans efter dryga tio minuters spel.

  Tommy Thelin och Fredrik Olsson visar att de hittar varandra bra och de bådar skapar en jättechans efter 18 minuter men Olsson blir hindrad av en Ängelholmsförsvarare och trots att publiken vill ha en straff där friar domaren Per Melin. Men Fredrik Olsson skulle få revansch. I matchminut 27 gör han premiärmålet på ”Vallen” efter fint samarbete med Ronny Sabo och Robert Gojani. Olsson visar klass i avslutet och lirkar in bollen bakom Pyzdrowski.

  Efter målet får gästerna mer att säga till om och har bl.a en farlig frispark som man missar helt men det skulle komma mera. Joakim Karlsson skulle på tio minuter dra på sig två gula kort och efter 37 minuter var det färdigspelat för Karlsson.

  Efter utvisningen tvingas J-Södra till ett byte då man byter in Kalle Svensson och tar ut Ronny Sabo. Man går ner och spelar 4-4-1 men det är Ängelholm som trycker på. På den andra övertidsminuten kommer också kvitteringen genom Albin Nilsson efter slarv på vår högerkant och det är också det sista som händer innan domaren blåser av halvleken.

  Andra halvlek börjar som den första sluta. Ängelholm med en man mer är tyngre och maler på och går på för ett ledningsmål. I den 53:e minuten tvingas Anton Cajtoft göra en fotparad i den högre skolan på Rebin Asaads skott och ÄFF får bara en resultatlös hörna på den möjligheten. En ännu bättre chans får gästerna minuten senare då Junes Barny dra en frispark i ribban och ut. Efter de två klara målchanserna jämnar J-Södra ut spelet och man får också möjligheter att sticka upp. I den 64:e minuten skapar vi en halvchans sedan Jesper Svensson försökt att skarva bollen till Fredric Fendrich men målvakten hinner emellan.

  J-Södra får mer att säga till om och Ängelholm börjar spela avvaktande. I den 68:e minuten frälser Robert Gojani hela Jönköping med ett sagolikt vackert 2-1 mål, otagbart för Pyzdrowski i målet. Ängelholm skulle dock komma tillbaka. I den 88:e minuten får man till en kvittering genom inhopparen Monday Samuel och bara tre minuter senare avgör man genom en annan inhoppare, Muamet Asanovski. Två succéinhopp av Ängelholmstränaren Joakim Persson.

  En blytung förlust som kändes snöplig efter den krigarinsats man visar i andra halvlek. Ängelholm får göra två övertidsmål, ett i första och ett i andra halvlek. Att förlora alla poängen i den här matchen var hårt men det är bara att komma igen.

  – Jag ber nästan om ursäkt för segern, sa Joakim Persson efter matchen. Mats Gren var besviken efter matchen. – Vi gör en bra match men bjuder på två billiga mål.

  För J-Södras del väntar länsderby mot IFK Värnamo nästa tisdag. Dessförinnan spelar U21 redan imorgon mot Degerfors hemma.

  MATCHFAKTA:

  Jönköpings Södra – Ängelholm 2-3 (1-1)

  1-0 (27) Fredrik Olsson 1-1 (45+2) Albin Nilsson 2-1 (68) Robert Gojani 2-2 (88) Monday Samuel 2-3 (90+) Muamet Asanovski

  Utvisning: Joakim Karlsson (37)

  Varningar: JÖN: Joakim Karlsson 2, André Calisir, Tom Siwe ÄFF: Eric Pothast

  Publik: 2.102 på Stadsparksvallen

  Domare: Per Melin, Stockholm

  LAGET:

  Anton Cajtoft – Viktor Rönneklev, Joakim Karlsson (utv 37), André Calisir, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Ronny Sabo (42), Tommy Thelin, Jesper Svensson (85) – Fredrik Olsson (75).

  Inhoppare: Karl Svensson (42) Oskar Olsson (75) Jonathan Drott (85)

  Övriga: Mikael Axelsson, Max Watson, Carlos Garcia, Dijan Vukojevic

  STATISTIK:

  Skott: 5-10 (3-4)
  Skott på mål: 4-8 (2-2)
  Hörnor: 2-3 (1-0)
  Frisparkar: 13-16 (7-6)
  Offside: 4-3 (2-1)
  Gula kort: 4-1 (3-1)
  Röda kort: 1-0 (1-0)

  Detaljer

  Datum Tid Matchtyp Säsong Publik Domare
  14 april, 2014 19:00 Superettan 2014 2102 Per Melin

  Arena

  Stadsparksvallen
  Skjutsarbacken 12, 553 13 Jönköping, Sverige

  Tidigare möten

  DatumHemResultatBortaTid