Landskrona väntar i omstarten

0
142

Fredagskväll och match mot Landskrona BoIS på gräs nere i Skåneland. En händelserik vecka där vi har blivit av med vår anfallare och skyttekung Pashang Abdulla som valde de värmländska skogarna och bruket uppe i Degerfors. Vi står inte och faller med detta utan går givetvis för en seger!

MATCHGUIDEN
Vad: Superettan omgång 13
När: fredagen den 7 juli
Avspark: 19:00
Domare: Fredrik Oppong
Spelplats: Landskrona IP (naturgräs)
TV-sändning: Discovery+

Landskrona är sexa i den jämna tabellen, tre pinnar efter oss. Ett intressant lag på pappret och även skåningarna har fått ett tapp i truppen då den offensiva yttern Camil Jebara skrivit på IF Elfsborg. På pluskontot har man värvat in tre spelare under sommaren: Rasmus Wendt från Lund, Gustaf Bruzelius från Sollentuna samt Samuel Burakovsky från Malmö FF. Alla tre finns med i deras matchtrupp.

Framåt i BoIS har Ousmane Diawara varit målgladast med fyra fullträffar såhär långt. Landskrona är ett erkänt stark hemmalag och har i år fyra segrar, ett kryss och bara en förlust på Idrottsplatsen. Ifjol hade man bara två förluster på hemmaplan…

J-Södra har 17 spelare i truppen plus tre målvakter (då räknar jag bort Erik J och Marwan B) och frågan är om man letar ersättare till Abdulla. Det hetaste spåret, Skövdes Yoann Fellrath, ska tydligen välja spel för seriesuveränen Utsiktens BK.

NOTERBART

# # J-Södra är målgladast av alla lag i serien – 26 mål framåt.

# # Robin Book är skytteligaledare nu när ”Pash” är borta. 7 mål framåt och med det tillhör han också toppen i serien.

# # Fjolårets möte nere i Landskrona slutade oavgjort, 1-1, sedan Jebara gjort ledningsmålet och Marko Nikolic kvitterat.

# # J-Södra är obesegrat på bortaplan. Dock har laget bara en seger men fyra kryss såhär långt.

STATISTIK

  • LANDSKRONA BOIS

Tabellplacering: 6:a
Gjorda mål: 13
Insläppta mål: 15
Hemma: 4-1-1 10-7 13p
Borta: 1-1-4 3-8 4p
Senaste matcherna: Brage,b 1-2 Örgryte,b 1-0 Trelleborg,h 1-1
Mest mål: Ousmane Diawara, 4
Mest assist: Melker Widell, 3
Avstängda: ingen

  • JÖNKÖPINGS SÖDRA

Tabellplacering: 4:a
Gjorda mål: 26
Insläppta mål: 20
Hemma: 4-1-2 15-10 13p
Borta: 1-4-0 11-10 7p
Senaste matcherna: Trelleborg,h 3-1 Helsingborg,b 2-2 Öster,h 2-3
Mest mål: Robin Book, 7
Mest assist: Malkolm Moënza, 4
Avstängda: ingen

INBÖRDES MÖTEN

 

MATCHTRUPPERNA

Landskrona BoIS

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Gustaf Bruzelius, Edvin Dahlqvist, Robin Dzabic, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Samuel Burakovsky, Rasmus Wendt, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal, Kofi Asare.

Jönköpings Södra IF

Alexander Nilsson, Alexander Berntsson, Jesper Manns, August Karlin, Malkolm Moënza, Samuel Adrian, Taylor Silverholt, Robin Book, Flamur Dzelili, Daniel Strandsäter, Arvid Eriksson, Albin Bjurnemark, Olle Almström, Anton Thorsson, Adam Ben Lamin, Emirhan Gecer, Filip Delaveris, Måns Isaksson, Alexander Eriksson, David Celik

(en målvakt och en utespelare ska bort efter värmning)

 

Lämna ett svar