Femte krysset på bortaplan

J-Södra fortsätter att vägra förlora på bortaplan. I säsongens sjätte bortamatch kryssade man för femte gången efter 1-1 mot hemmastarka Landskrona BoIS. Jesper Manns gjorde säsongens första mål efter ett vida grant anfall i slutet av första halvlek.

Att kryssa sig fram i serien leder knappast framåt men att göra det på bortaplan kan vara betydelsefullt framåt höstkanten. Att plocka en pinne mot ett erkänt duktigt hemmalag är faktiskt en fjäder i hatten för detta J-Södra. Att fortfarande vara obesegrat på just bortaplan är oerhört starkt, oavsett hur matchbilden var där i andra halvlek. Poängen består som ni vet.

# # # # #

Vi har sett det ett par gånger nu. En stark och fin första halva av matcherna och ett ledningsmål i paus. Sedan börjar solen går ner och också hela Södralaget. Rejält tillbakatryckta i match efter match och med nöd och näppe kunna freda sig till avblåsning. Jag vet inte vad det är men våra andra halvlekar är väldigt tama. Vi har svårt att spela på ledning. Kanske ska vi vänta med det där ledningsmålet till slutet av den andra halvleken istället…

# # # # #

Han fick inga minuter men han fick göra sin första match från avbytarbänken. ”Supertalangen” Måns Isaksson. Från Tenhult dessutom. Bara 16-år och född samma datum (7 april!) som en annan stortalang Elias Nordström. Det har surrats om en hög nivå för Måns under a-lagsträningarna och han har erbjudits ett a-lagskontrakt. Signa för guds skull, Måns!

# # # # #

Landskrona är som sagt starka hemma. Ångade på rejält i andra halvlek men tilläts också spela sig fram till vårt straffområde. Snabba omställningar och visst borde man gjort något mål till.

# # # # #

Dzelili har alla verktyg att växa ut till en stor (ännu större) publikfavorit. Orkar inte riktigt i en hel match men de första 45 minuterna är mumma från och till.

# # # # #

Tyst om August Karlins vara eller inte vara efter sista juli då låneperioden är över. Hoppas, hoppas att han stannar säsongen ut. Minst.

# # # # #

Arvid Eriksson var borta några matcher från elvan men när han väl fick chansen igen i mittförsvaret har han gjort det riktigt bra. Känns åter given igen.

# # # # #

Jesper Manns målskytt! Det var några år sedan han nätade i den gröna tröjan, närmare bestämt 2014, men igår var det dags igen efter ett fint anfall där Jeppe följer med och får bollen och skjuter in bollen. Übersnyggt.

# # # # #

GM dominerade även på Landskrona IP. Egentligen inte förvånande. Fem plus som vanligt.

# # # # #

Ingen Yoann Fellrath till Södra. Han valde pengarna och publiktrycket på Hisingen istället.

# # # # #

På lördag smäller det igen då Giffarna Sundsvall väntar hemma på ”Vallen”.
Då vinner vi igen.

Forza Södra!

0-1 (42) Jesper Manns (Thorsson)
1-1 (66) Kofi Fosuhene Asare

Varningar: LAN: David Edvardsson (51) Melker Jonsson (84) Emil Lindman (95)  JÖN: Flamur Dzelili (62)

Publik: 2.240

Domare: Fredrik Oppong

Startelvan:

Alexander Nilsson – Jesper Manns, Arvid Eriksson, Adam Ben Lamin – Flamur Dzelili, August Karlin, Samuel Adrian, Malkolm Moënza – Anton Thorsson, Robin Book – Taylor Silverholt

Byten:

70′ Daniel Strandsäter (Dzelili)
84′ Alexander Berntsson (Thorsson)
88′ Albin Bjurnemark (Karlin)