Jönköpings Södra IF — Landskrona BoIS

0
    280

J-Södra vann kvällens drabbning mot Landskrona BoIS med 3-1 och säkrade därmed kontraktet. Ett sent självmål av Landskrona i första halvlek följdes upp av mål av Daryl Smylie och Tommy Thelin i andra halvlek. Över 1200 trotsade stormlarmet och regnet och fick se ett J-Södra som tog sin tredje raka seger.
    Med en omgång kvar av årets Superettan är kontraktet säkrat och vi kan även kvittera ut en slutplacering för årets säsong. Efter sjundeplatsen ifjol blir det en elfteplats i år och sett till säsongen som sådan är det ändå skönt att vi har klarat ett nytt kontrakt. Det har varit mycket stolpe ut men under de senaste matcherna har det mesta studsat vår väg och det är en styrka att kunna plocka fram det när det som mest behövs. Tre raka segrar har vi inte sett tidigare i år och för Mats och grabbarna finns inget annat än att följa upp det här med en kanoninsats mot Gais på lördag.
    Mats Gren var lättad efter segern och det räddade kontraktet. – Självklart är jag mycket nöjd att vi är klara. Vi jobbade oss in i den här matchen och har marginalerna med oss. Ett psykologiskt viktigt ledningsmål på övertid i första halvlek och trots en kvittering av Landskrona kan vi ganska snabbt replikera och sedan tycker jag vi stänger matchen och borde gjort något mål innan vi avgör med 3-1 målet.
    Matchinledningen gick till gästerna från Landskrona. Yttermittfältaren Ralani vållade stora problem för Södraförsvaret och det hade inte varit orättvist om ett ledningsmål hade kommit. Närmast kom Fredrik Karlsson som nickade stenhårt i ribban efter dryga tjugo minuter av matchen. Något av matchavgörande kom när ytterbacken Max Mölder blir utvisad efter en privat uppgörelse med Daryl Smylie. Domaren Kristoffer Karlsson plockar upp det röda kort omgående och Landskrona får fortsätta matchen med bara tio spelare. På övertid får sedan J-Södra det psykologiskt viktiga 1-0 efter ett självmål från Fredrik Svanbäck.
    I andra halvlek inledde J-Södra stelt och lite tillbakadraget och lät gästerna ta hand om spelet. Kvitteringen lät inte vänta på sig och efter 54 minuter står det 1-1 på tavlan efter ett mål av Fredrik Karlsson som därmed tog revansch från nicken i ribban i första halvlek. Landskronas glädje varade bara i knappt fem minuter. Efter en frispark av Zourab Tsiskaridze fick Daryl Smylie bollen via Jonathan Drott och Smylie smeker in 2-1 i målvaktens bortre hörn.
    Sista delen av matchen kontrollerar J-Södra matchen bra och Landskrona skapar egentligen ingenting. På övertid kan skyttekungen Tommy Thelin definitivt punktera matchen med ett kyligt 3-1 mål. Lite smolk i glädjebägaren blev det när inhopparen Philip Djup skadade sig efter en duell på mittplan. Djup fick bäras ut på bår och det såg inte speciellt bra ut men närmare besked kommer efter röntgen senare ikväll.
    Landskronas tränare Jörgen Pettersson var givetvis besviken efter matchen. – Vi gör så gott vi kan och jag tycker att killarna gör det bästa av situationen. Vi har haft en tuff vecka men vi ska klara det här. Vi har allt i egna händer i sista omgången. Vi inleder bra idag men utvisningen ställer till det. Det är en solklar frispark innan det röda kortet som de fantastiska domarna missar men så är det. Vi försöker ändå resa oss och vi får en kvittering med oss i början av andra men släpper in ett skitbilligt mål i baken och därefter är det inte mycket att snacka om. Jag gratulerar Jönköping till kontraktet.
    Jonathan Drott drog på sig sin tredje varning och missar därmed avslutningen borta mot Gais på lördag.
    Jönköpings Södra – Landskrona BoIS 3-1 (1-0)
    1-0 (45+1) Självmål 1-1 (54) Fredrik Karlsson 2-1 (58) Daryl Smylie 3-1 (90+3) Tommy Thelin
    Domare: Kristoffer Karlsson, Helsingborg
    Publik: 1.203 på Stadsparksvallen
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Zourab Tsiskaridze – Victor Nilsson (82) , Daryl Smylie, Fredric Fendrich, Jonathan Drott (67) – Tommy Thelin
    Inhoppare: Philip Djup (67, ut 92) Jesper Manns (82) Dijan Vukoejvic (92)
    Övriga: Anton Cajtoft, Oskar Olsson, Karl Svensson, Kenan Hajdarevic
    Skott: 22-10 (9-5)
    Skott på mål: 10-8 (2-5)
    Hörnor: 11-5 (4-4)
    Frisparkar: 17-19 (6-10)