GAIS — Jönköpings Södra IF

  0
  319

  Matchfakta

  J-Södra avslutade årets säsong med att vinna de sista fyra matcherna och det betyder klubbrekord efter våra åtta säsonger i Superettan. Inhopparen Edin Hamidovic blev stor matchhjälte då han på en retur höll sig framme och gjorde matchens enda mål på Gamla Ullevi. Målvakten Anton Cajtoft debuterade i Superettan och fick hålla nollan och överlag var det en stark insats i säsongens sista match.
  J-Södra stod för en mycket bra match och vann den här matchen rättvist. Under första halvlek skapade Gais ingenting medan J-Södra hade några halvchanser framför duktige hemmamålvakten Tommi Vaiho. Jesper Manns, Viktor Rönneklev och Tommy Thelin var närmast att spräcka målnollan men halvleken slutade mållöst.
  I den andra halvan skapade hemmalaget mer men Anton Cajtfot agerade väldigt säkert mellan stolparna. Vi minns särskilt räddningen på Linus Tornblads skott i mitten av halvleken. Med tjugo minuter kvar av matchen gör J-Södra ett dubbelbyte då Gojani och Vukojevic kliver av och ersätts av Oskar Olsson och Edin Hamidovic. Efter drygt två minuter på plan håller sig Edin framme efter ett Smylie-skott och sätter 0-1 bakom Vaiho. En rättvis ledning och särskilt kul att Edin får göra målet i sin blott andra Superettanmatch.
  Strax därpå är den andra inhopparen, Oskar Olsson, nära att utöka ledningen men missar avslutet. Gais försöker att få till en kvittering men J-Södra är närmare att göra ytterligare ett mål. På övertid tvingas målskytten Hamidovic bryta matchen pga att tröjnumret har åkt av och Jesper Svensson får avsluta matchen på planen.
  En stabil och säker bortamatch av J-Södra som alltså avslutar årets säsong med fyra raka segrar. Anton Cajtoft får hålla nollan och överlag var det ingen som föll ur ramen denna eftermiddag. En härlig avslutning och nu blickar vi framemot ett spännande 2014!
   
  MATCHFAKTA:
  GAIS – Jönköpings Södra 0-1 (0-0)
  0-1 (73) Edin Hamidovic
  Publik: 2.331 på Gamla Ullevi
  Domare: Glenn Nyberg, Borlänge
  LAGET:
  Anton Cajtoft – Jesper Manns, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Zourab Tsiskaridze – Fredric Fendrich , Daryl Smylie, Robert Gojani (70), Dijan Vukojevic (70) – Tommy Thelin
  Inhoppare: Edin Hamidovic (70, ut 90) Oskar Olsson (70) Jesper Svensson (90)
  Övriga: Niklas Helgesson, Karl Svensson, Victor Nilsson, Kenan Hajdarevic
  STATISTIK:
  Skott: 9-16 (1-6)
  Skott på mål: 6-10 (0-2)
  Hörnor: 4-8 (1-5)
  Frisparkar: 7-7 (2-1)
  Offside: 2-3 (1-2)
  Gula kort: 0-1 (0-0) (Zourab Tsiskaridze)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  2 november 2013 15:00 Superettan 2013 2331 Glenn Nyberg

  Arena

  Gamla Ullevi

  Resultat

  Klubb1:a halvlek2:a halvlekMål
  GAIS000
  Jönköpings Södra IF011

  Tidigare möten

  DatumHemResultatBortaTid

  Lämna ett svar