Jönköpings Södra IF — GAIS

  0
  316

  Matchfakta

  Det var två jämnstarka lag som möttes på Stadsparksvallen, där GAIS gjorde mål på en av sina chanser. Spelet höll ett högt tempo, där J-Södra var duktiga på att hantera gästande GAIS. J-Södra hade svårt att hantera gästernas försvar där deras mittlås vann de flesta av bollarna som letade sig in mot målet. Kom bollen förbi kunde deras målvakt ta hand om bollen. Däri låg den stora skillnaden mellan lagen, GAIS lyckades förvalta ett av sina avslut på mål.
  När J-Södra i den 13’ minuten fick en hörna som resulterade i en kontring, missade Joakim Karlsson en rensning över sidlinjen. Istället kom deras Joel Johansson fri och förbi J-Södras försvar när de försökte fånga upp bollen. Niklas Helgesson var chanslös när han försökte sträcka ut och fånga bollen när Johansson passerar honom och kan placera bollen i ett tomt mål.
  Efter målet försökte J-Södra ta över spelet allt mer och pressa tillbaka gästerna som hade vissa problem att hantera hemmalagets offensiv över mittfältet.
  I den andra halvleken tog J-Södra över allt mer och blev allt mer desperata i sin jakt på kvittering. Under den avslutande delen av matchen spelade Kalle Svensson som anfallare och i ett försök till att nicka in bollen i mål.
  För gästerna summerar Thomas Askebrand matchen med att deras backlinje gjorde en solid insats och att deras mittbackar tog precis allt i nickduellerna. Vi spelade heller inte någon bra fotboll idag, säger Askebrand. J-Södra är ett så pass duktigt och skickligt offensivt lag som tar tag i matchen, vi blir då väldigt passiva.
  Precis som sist mot Landskrona bjuder vi på idag bara det enda målet, det är små marginaler som avgör matchen. Vi gjorde i dag en riktigt bra första halvlek och i andra rörde vi oss lika mycket. Jag ställde om lite så det blev svårare, nu har vi inte riktigt de där marginalerna på vår sida. Vi kom inte alls till lika många avslut i den andra halvleken som jag hade hoppats på i halvtid. Hade inte samma fart och rörelse på vårt spel. Det känns lite tungt nu efter de här matcherna vi har haft under våren. Vi har absolut inte varit det sämre laget, men vi får inte med oss några poäng och det är det som räknas, avslutar Gren.
  MATCHFAKTA:
  Jönköpings Södra – Gais 0-1 (0-1)
  0-1 (13) Joel Johansson
  Publik: 2.555 på Vallen
  Domare: Magnus Ahlsén, Linköping
  LAGET:
  Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Kalle Svensson, André Calisir, Zourab Tsiskaridze – Joakim Karlsson, Daryl Smylie – Jonathan Drott (73), Tommy Thelin, Fredric Fendrich (79) – Oskar Olsson (89).
  Inhoppare: Dijan Vukojevic (73) Robert Gojani (79) Philip Djup (89)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  29 juni 2013 19:00 Superettan 2013 2555 Magnus Ahlsén

  Resultat

  Klubb1:a halvlek2:a halvlekMål
  Jönköpings Södra IF000
  GAIS101

  Tidigare möten

  DatumHemResultatBortaTid

  Lämna ett svar