Landskrona BoIS — Jönköpings Södra IF

0
    386

J-Södra var bra med i matchen men när inhopparen Fredrik Olsson satte matchens första mål med tio minuter kvar att spela orkade man inte komma tillbaka. Erik Andersson avgjorde definitivt matchen på övertid till slutresultatet 2-0. Noterbart också att Aleksei Kangaskolkka blev utvisad i slutet av matchen efter två gula kort.

Södra öppnar matchen riktigt bra, skapar den första chansen nästan direkt då Thelin tar emot och spelar en fin pass i djupled där Drott kommer fram men Halvorsen räddar. Södra har ett övertag i spelet under hela den första halvleken. Ofta fyller man på folk, det gjorde man väldigt bra under hela matchen. Drott får även Södra andra riktiga målchans då Zourab och Calisir står för förarbetet och bollen kommer i djupled men även den här gången är Halvorsen framme först. Så många målchanser Södra skapade på fasta situationer var länge sedan man såg. I slutet av första är det inlägg där Zourab går upp och skarvar så Calisir får den vid bottre stolpen men bollen vile inte in i dag. Första målchansen Landskrona skapar är precis i slutet av första halvlek då Alex Nilsson avslutar med skott i ribban. Det säger en hel del om hur matchen såg ut när BoIS första målchans på hemmaplan kommer precis i slutet av halvlek nr 1.
    Södra allra bästa period under matchen var den första kvarten i andra halvlek. Jag räknar till fem bra målchanser, där två av dem kommer på hörna, där en av dem kommer på en retur av frispark där den går precis utanför stolpen. Där en kommer på ett inlägg där Halvorsen gör en fantastisk räddning. Smylie har också ett bra skott som går precis över. När Landskrona skapade sina målchanser så var det nästan alltid Amethyst Bradley som var låg bakom förarbetet. Landskrona tar ledningen med 1-0 när det ca 10  min kvar. Svårt att se riktigt hur det målet kommer till, bollen kommer in i Södras straffområde och Fredrik Olsson är sist framme på bollen. Södra försöker att satsa ännu mer framåt men när BoIS  unge talangen Erik Andersson född-97  placerar in bollen vid Helgesson högra stolpe till 2-0 blir det sista målet i matchen.
    Man gör en riktig bra match där man skapar många målchanser. Det var länge sedan man skapade så många målchanser i en bortamatch.  Bill Halvorsen är solklart Landskronas bästa spelare.
    SAJTENFEMMAN
    5: Zourab Tsiskardize: Han är delaktig i anfallspelelet och med sin vänsterfot skapar han stora problem för BoIS. Han var också säker i sitt försvarsspel och på hans kant skapade dom inga målchanser. Gjorde en mycket bra match och var också säker i passningsspelet.
    4: Daryl Smylie: När Södra får det här övertaget i både spel och målchanser ligger Smylie bakom mycket av detta. Han går ner och hämtar boll långt ner i plan och därifrån sätter han igång det offensiva spelet.
    3: Karl Svensson: Han spelar ett rejält och gediget försvarspel där han är väldigt säker. Mycket viktig med sitt huvudspelet både på offensiva och defensiva situationer. Bra på att värdera situationer och spelar ett enkelt passningsspel därefter.
    2: Joakim Karlsson: Han är väldigt viktig som balansspelare och duktig på att vinna närkamper. Det var ett par gånger BoIS gjorde snabba omställningar men ”Kraft” var vid dom gångerna och bröt passningarna. Mycket nyttig spelare.
    1: Jonathan Drott: Mycket intiativ rik och skapade med sina löpningar ytor och var väldigt nära att bli målskytt. Drott är också en duktig passningspelare som man ser mer av nu när han tar egna intiativ och bli mycket mer delaktig i spelet. Känns som att drott är på väg att ta ytterligare steg i sin utveklingskurva fotbollsmässigt.
    Landskrona BoIS – Jönköpings Södra 2-0 (0-0)
    1-0 (80) Fredrik Olsson 2-0 (90) Erik Andersson
    Publik: 2 445 på Landskrona IP
    Domare: Dragan Banjac, Haninge
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Karl Svensson, Zourab Tsiskaridze – Joakim Karlsson (87), Daryl Smylie – Fredric Fendrich (75), Tommy Thelin, Jonathan Drott (61) – Aleksei Kangaskolkka (utv 88)
    Inhoppare: Robert Gojani (61) Dijan Vukojevic (75) Oskar Olsson (87)
    Övriga: Dennis Thorsén, Jesper Manns och Philip Djup