Jönköpings Södra IF — Örebro SK

0
    297

Jönköpings Södra tog tre mycket viktiga poäng när serieledarna Örebro SK gästade Stadsparksvallen. Viktor Rönneklev och Tommy Thelin gjorde J-Södras mål och Niklas Helgesson i målet höll sin sjätte nolla.
    Tabellettan Örebro skulle få en tuff resa mot ett disciplinerat hemmalag. Under första halvlek bytte lagen chanser med varandra men de sista tio minuterna tog Örebro över mer och mer dock utan att skapa den där jätte chansen. När de väl fick chansen agerade Niklas Helgesson i målet stabilt och bl.a fick gästerna hela sex hörnor under de första 45 minuterna men J-Södra kunde gå till pausledning med 1-0 sedan det tidiga ledningsmålet. En sådan ovanlig målskytt som ytterbacken Viktor Rönneklev, hans första seriemål i Södratröjan, fick trycka dit bollen bakom Örebros målvakt Oscar Jansson redan i den sjätte minuten. Målet kom till efter en hörna där Smylie först hittar Tommy som sedan får fram bollen till Rönneklev mitt i boxen och han gör ett säkert avslut.
    I andra halvlek startar Örebro friskt men väldigt psykologiskt gör J-Södra 2-0 i den 55:e minuten genom lagkaptenen Tommy Thelin. Återigen kommer målet till efter en Smylie-hörna och sist på bollen är Thelin och vild glädje bland de 1980 åskådarna på Vallen.
    Örebro får jaga ännu mera och trots att man har ett spelövertag känns det inte livsfarligt. J-Södra har några goda chanser att öka på sin ledning, bl.a genom Daryl Smylie och Mjällbylånet Victor Nilsson. Just Victor Nilsson gjorde en mycket bra insats i sin seriedebut för klubben. – Han kommer att bli otroligt nyttig för oss, kommenterade tränare Mats Gren efter matchen.
    Jönköpings Södra – Örebro 2-0 (1-0)
    1-0 (6) Viktor Rönneklev 2-0 (55) Tommy Thelin
    Publik: 1.980 på Vallen
    Domare: Antti Kanerva, Olofstorp
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Joakim Karlsson, André Calisir, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich – Viktor Nilsson, Daryl Smylie, Robert Gojani (72), Tommy Thelin (81) – Oskar Olsson (72)
    Inhoppare: Philip Djup (72) Jonathan Drott (72) Dijan Vukojevic (81)
    Övriga: Anton Cajtoft, Edin Hamidovic och Jesper Manns

Skott: 14-10 (7-8)
    Skott på mål: 6-4 (2-3)