Jönköpings Södra IF — Örebro SK

0
    417

J-Södras cupäventyr tog slut ikväll då allsvenska Örebro vann med 2-0 efter 0-0 i paus. Örebro var det klart bättre laget av dem två och segern var odiskutabel. Brassen Paulinho Guara fick göra matchens båda mål under en femminuters period i mitten av andra halvlek.

Trots förlusten var den här matchen ett steg i rätt riktning. Långbollarna var som bortblåsta, åtminstone i första halvlek, och man hade säkert pratat mycket om att vårda bollen mera och försöka spela sig upp i planen.
    Första halvlek slutade mållöst och för Södra var det pigge Mathias Etéus som hade den farligaste chansen men John Alvbåge i ÖSK buren skulle inte släppa något förbi sig denna kväll.J-Södra var bra med även i inledningen av andra men efterhand tog ÖSK mer av kommandot och under fem snabba minuter från matchminut 63 avgjorde man matchen efter två påpassliga mål av brassen Paulinho Guara. Då var matchen naturligtvis stängd men Södra försökte in i det sista. Pär Cederqvist hade två bra chanser till reducering på slutet men han fick återigen gå mållös från matchen liksom hela Södralaget. Nu har man tre raka matcher utan mål framåt och än värre, fyra raka förluster.
    NOTERBART
    ## David Blomkvist fick spela från start och denna gång som högerytterback. Jag tycker han klarade sig bra med tanke på motståndet.
    ## Mathias Etéus var piggast i hemmalaget och spelade nog till sig en plats i startelvan mot Landskrona. Ikväll var det bara målet (målen) som saknades för Matte.
    ## Christer Persson har varit en av våra bästa spelare den här säsongen och lagom till att kontraktet går ut så gör Persson sin bästa säsong. Jag tar det för givet att Persson redan nu har fått ett nytt kontraktsförslag av Södra. Synd för Södra att Christer är avstängd mot Landskrona.
    ## Jesper Ritheim fick göra säsongsdebut och det var kul att se. Naturligtvis inte samma Ritheim som föregående år men skönt att se att han är på gång och vi kan bara hoppas att han utvecklas ännu mer.
    ## Knappa 600 åskådare i det fantastiska sommarvädret. Överförväntan.
    ## Fyra raka förluster är aldrig bra för självförtroendet men det här var ändå ett steg i rätt riktning. Lite mer variation på uppspelen fick vi se och man försökte att hålla i bollen och vårda den bättre än tidigare men fortfarande är PC väldigt, väldigt ensam där uppe.
    ## Jankan coachade väldigt aktivt, åtminstone under första halvlek. Då var han på grabbarna och speciellt Robban Walker. Walker fick slita och springa på allt, både upp och ner, och han såg trött ut redan efter en halvtimmes spel. Lite positiv energi fick han av ÖSK klacken som applåderade honom och sjöng ramsor om honom. Extra kul att en bortaklack kan bjuda på annat än nidramsor!
    ## Nya lånet Markus Thorbjörnsson satt på läktaren tillsammans med Petter Lennartsson. Det ska bli spännande att se vad Mackan går för.

Jönköpings Södra-Örebro 0-2 (0-0)
    0-1 Paulinho Guara (63) 0-2 Paulinho Guara (68)
    Domare: Martin Strömbergsson