Jönköpings Södra IF — GIF Sundsvall

  0
  303

  Matchfakta

  1-0 (12) Viktor Rönneklev
  1-1 (43) Johan Eklund
  1-2 (50) Marcus Danielsson
  1-3 (54) Pa Amat Dibba
  1-4 (75) Daniel Sliper

  Publik: 1.713 på Vallen

  Domare: Per Melin, Stockholm

  LAGET:

  Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Kalle Svensson, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson – Viktor Nilsson (67), Daryl Smylie, Robert Gojani (67), Tommy Thelin – Oskar Olsson (55)

  Inhoppare: Jonathan Drott (55) Fredric Fendrich (67) Dijan Vukojevic (67)

  Övriga: Anton Cajtoft, Philip Djup, Jesper Manns och Zourab Tsiskaridze

  STATISTIK:

  Skott: 6-8 (5-5)
  Skott på mål: (2-2)
  Hörnor: 7-6 (2-4)
  Frisparkar: 12-13 (8-5)
  Offside: 4-5 (1-3)
  Gula kort: 1-2 (1-1) (Thelin)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  I den inledande kvarten av matchen började J-Södra bäst, GIF Sundsvall tilläts inte ha särskilt mycket spel. Efter ledningsmålet tidigt i matchen av Viktor Rönneklev såg det riktigt bra ut, men när det några minuter senare började bli mer och mer spel i sidled i J-Södras backlinje tilläts Sundsvall ta över matchen allt mer. När kvitteringen kom med några minuter kvar av den första halvleken blev det ett psykologiskt tungt mål. Något som blev tydligt i andra halvleken när Sundsvall gjorde två mål i den 50’ och 55’ minuten.
  Vid målen gick spelet fort och backlinjen hängde inte riktigt med, även om Niklas Helgesson i målet gjorde fina reflexräddningar fanns det ingen som kunde rensa undan bollen, istället straffades J-Södra med baklängesmål. Trots underläget försökte J-Södra att spela och jagade både reducerings- och kvitteringsmål.

  Under matchens sista kvart öppnade sig himlen och den tidigare värmen som pressat Stadsparksvallen var förbytt till massivt regn med åska. När det var 6 minuter kvar av ordinarie matchtid blåser domaren av, då åskan slog ner nära Stadsparksvallen flera gånger. När spelet återupptogs efter 40 minuters uppehåll försökte J-Södra jaga allt mer intensivt efter en reducering, men den regnmättade planen gjorde planen svårspelad för båda lagen.

  Jag är besviken för att vi inte fortsatte med det vi började med under de första femton tjugo minuterna, säger Mats Gren efter matchen. Då såg det ut som det gjorde i matchen mot Örebro, vi får det målet vi behöver, men sen spelar vi inte framåt. Vi rullar boll i sidled utan en tanke på att spela framåt och anfalla. Istället bjuder vi in Sundsvall i matchen, när vi inte är beredda på att ta det löparabetet som behövs. Typiskt så åker vi på ett baklängesmål på grund av att vi inte jobbar tillbaks med två tre spelare.
  Det är roligt att Rönneklev får göra mål, men egentligen spelar det ingen roll vem som gör målen. Nu har vi blivit ganska så farliga på de fasta situationerna efter uppehållet, men vi har spelat oss till för få chanser. Det är heller inte riktigt bra. Vi var inte nog direkta i vårt spel, sökte alldeles för lite djupled och spelade för mycket långa bollar, då blir vi alldeles för lättlästa, säger Gren.
  Deras mål är någon på en fast situation och deras första mål är lite olyckligt då bollen ramlade ner precis framför deras fötter, men det var en följd av att vi inte gjorde det jobb vi skulle. Flera av de här målen kom efter att vi inte jobbade tillbaka och rensade undan, avslutar Gren.

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  3 augusti 2013 16:20 Superettan 2013 1713 Per Melin

  Lämna ett svar