Örebro SK — Jönköpings Södra IF

0
    322

J-Södra hade ingen chans på Behrn Arena ikväll och hemmalaget Örebro vann klart med 3-1 efter 2-1 i paus. Siffrorna till trots så var det klasskillnad mellan lagen och det kändes konstigt att det var Södra som vann mötet för någon vecka sedan. Viktor Rönneklev gjorde mål för tredje matchen i rad och närmar sig toppen av den interna skytteligan (bara två från topp).
    Mats Gren väljer att starta utan trion Tommy Thelin, Daryl Smylie och Zourab Tsiskaridze på plan. Örebro startar matchen klart bäst och går ut med ett högt bolltempo. Man visar att man trivs på det nylagda konstgräset och i sin egen hemmaborg. Redan efter fem minuter tar man ledningen genom Ahmed Yasin. Efter en fin passning längsmed straffområdslinjen får Yasin på ett hårt skott som går mitt i mål över en aningen felplacerad Niklas Helgesson i J-Södramålet. Efter målet fortsätter ÖSK p det inslagna spåret och kontrollerar matchen. Bland annat får lånet från AIK, Daniel Gustavsson, ett friläge där han rundar Helgesson men träffar stolpen i det öppna målet. Efter drygt 20 minuter kommer Södra in i matchen och tillåts rulla lite boll. J-Södra skapar bland annat några hörnor. På en av dessa hörnor skarvar André Calisir bollen till Viktor Rönneklev som nickar in den i mål. Ytterbackens tredje mål i rad. Resultatet skulle dock inte hålla i sig länge. Endast fyra minuter senare fick Örebros Calle Holmberg bollen efter ett inlägg. Han sköt direkt och bollen rullade retfullt enkelt in över mållinjen efter att ha träffat stolpen först. Efter målet fortsatte Örebro sin dominans från matchen s början. Södra tilläts inte skapa mycket och nyförvärven Kenan Hajdarevic och Michael Nanchoff var relativt osynliga. Örebro leder välförtjänt efter första halvlek.
    Andra halvlek:
    I andra halvlek fortsätter Örebro där man slutade. Man skapar ett par halvfarliga chanser innan Shpetim Hasani utökar ledningen efter ett felpass på mitten i den 52:a minuten. Efter målet tappar matchen i tempo. Mängder med ytor skapas mellan Södras backlinje och mittfält vilket tillåter hemmalaget att komma in där relativt enkelt. J-Södra lyckas inte skapa så värst mycket mer under den resterande delen av halvleken trots att man byter in spelare som Tommy Thelin och Daryl Smylie. När domaren Robert Daradic från Helsingborg blåser av står det 3-1 till Örebro, ett resultat som får anses vara rättvist.

Örebro – Jönköpings Södra 3-1 (2-1)
    1-0 (5) Ahmed Yasin 1-1 (26) Viktor Rönneklev 2-1 (30) Karl Holmberg 3-1 (52) Shpetim Hasani
    Publik: 5.133 på Behrn Arena
    Domare: Robert Daradic