IK Brage — Jönköpings Södra IF

0
    322

J-Södra tog ett jättekliv mot ett nytt kontrakt och spel i Superettan även nästa säsong. Trots ett 0-1 underläge i paus kunde vi vända och vinna under andra halvlek. Brage avslutade annars första halvlek på bästa sätt och gjorde matchens första mål genom Dragan Kapcevic i slutskedet av halvleken. Efter ett vänsterinlägg kunde Kapcevic dra på ett skott som Niklas Helgesson inte kunde rädda.
    I andra halvlek får sedan J-Södra en drömstart. Knappt en minut in dras Robert Gojani ner i straffområdet och domaren Dragan Banjac blåser och pekar på straffpunkten. Daryl Smylie gör inget som helst misstag utan sätter bollen till höger om målvakten och kvitteringen är ett faktum. J-Södra tar över allt mer av spelet och skapar en hel del chanser framåt men Brage är ytterst nära ett nytt ledningsmål men Johan Persson träffar bara ribban i ett fritt läge. Istället blir det J-Södra som gör nästa mål. I minut 70 gör lagets skyttekung Tommy Thelin det matchavgörande målet och fastställer slutresultatet till 1-2 efter att snyggt vänt om i straffområdet och placerat in bollen i mål. Det var Tommys tionde mål för säsongen och med det är han överlägsen i den interna skytteligan. Kort därefter får Brages lagkapten Peter Magnusson lämna planen efter en ful eftersläng på Daryl Smylie och J-Södra kan ganska enkelt hålla undan till slutsignalen.
    I tabellen klev vi om Landskrona och ner till jagande Värnamo skiljer det nu fem poäng med två matcher kvar att spela. I nästa omgång väntar just Landskrona BoIS på Stadsparksvallen om precis en vecka.
    Tränaren Mats Gren summerar matchen såhär:
    Vi spelade en bra första halvlek där vi kontrollerade matchen totalt men vi hade lite för lågt bolltempo och var inte nog farliga och nog många i boxen när vi kom till möjligheter. Vi åkte på ett snöpligt mål precis före halvtid som egentligen kom från ingenstans. Vi kom överens i halvlek att få upp bolltempot, få in fler i boxen och mer löpvilja. Det omsatte spelarna riktigt bra och vinsten var verkligen välförtjänt.
    Brage – Jönköpings Södra 1-2 (1-0)
    1-0 (44) Dragan Kapcevic 1-1 (47) Daryl Smylie, straff 1-2 (70) Tommy Thelin
    Domare: Dragan Banjac
    Publik: 521 på Domnarvsvallen
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Zourab Tsiskaridze – Robert Gojani (86), Daryl Smylie, Fredric Fendrich, Jonathan Drott (83) – Tommy Thelin
    Inhoppare: Philip Djup (83) Victor Nilsson (86)
    Övriga: Anton Cajtoft, Jesper Manns, Karl Svensson, Kenan Hajdarevic, Oskar Olsson
    Skott: 7-12 (3-7)
    Hörnor: 4-5 (1-3)