IK Brage — Jönköpings Södra IF

  0
  322

  Matchfakta

  J-Södra tog ett jättekliv mot ett nytt kontrakt och spel i Superettan även nästa säsong. Trots ett 0-1 underläge i paus kunde vi vända och vinna under andra halvlek. Brage avslutade annars första halvlek på bästa sätt och gjorde matchens första mål genom Dragan Kapcevic i slutskedet av halvleken. Efter ett vänsterinlägg kunde Kapcevic dra på ett skott som Niklas Helgesson inte kunde rädda.
  I andra halvlek får sedan J-Södra en drömstart. Knappt en minut in dras Robert Gojani ner i straffområdet och domaren Dragan Banjac blåser och pekar på straffpunkten. Daryl Smylie gör inget som helst misstag utan sätter bollen till höger om målvakten och kvitteringen är ett faktum. J-Södra tar över allt mer av spelet och skapar en hel del chanser framåt men Brage är ytterst nära ett nytt ledningsmål men Johan Persson träffar bara ribban i ett fritt läge. Istället blir det J-Södra som gör nästa mål. I minut 70 gör lagets skyttekung Tommy Thelin det matchavgörande målet och fastställer slutresultatet till 1-2 efter att snyggt vänt om i straffområdet och placerat in bollen i mål. Det var Tommys tionde mål för säsongen och med det är han överlägsen i den interna skytteligan. Kort därefter får Brages lagkapten Peter Magnusson lämna planen efter en ful eftersläng på Daryl Smylie och J-Södra kan ganska enkelt hålla undan till slutsignalen.
  I tabellen klev vi om Landskrona och ner till jagande Värnamo skiljer det nu fem poäng med två matcher kvar att spela. I nästa omgång väntar just Landskrona BoIS på Stadsparksvallen om precis en vecka.
  Tränaren Mats Gren summerar matchen såhär:
  Vi spelade en bra första halvlek där vi kontrollerade matchen totalt men vi hade lite för lågt bolltempo och var inte nog farliga och nog många i boxen när vi kom till möjligheter. Vi åkte på ett snöpligt mål precis före halvtid som egentligen kom från ingenstans. Vi kom överens i halvlek att få upp bolltempot, få in fler i boxen och mer löpvilja. Det omsatte spelarna riktigt bra och vinsten var verkligen välförtjänt.
  MATCHFAKTA:
  Brage – Jönköpings Södra 1-2 (1-0)
  1-0 (44) Dragan Kapcevic 1-1 (47) Daryl Smylie, straff 1-2 (70) Tommy Thelin
  Domare: Dragan Banjac
  Publik: 521 på Domnarvsvallen
  LAGET:
  Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Zourab Tsiskaridze – Robert Gojani (86), Daryl Smylie, Fredric Fendrich, Jonathan Drott (83) – Tommy Thelin
  Inhoppare: Philip Djup (83) Victor Nilsson (86)
  Övriga: Anton Cajtoft, Jesper Manns, Karl Svensson, Kenan Hajdarevic, Oskar Olsson
  STATISTIK:
  Skott: 7-12 (3-7)
  Hörnor: 4-5 (1-3)
  Frisparkar: 10-11 (4-5)
  Offside: 2-7 (2-3)
  Gula kort: 1-0 (1-0)
  Röda kort 1-0 (0-0)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  21 oktober 2013 19:00 Superettan 2013 521 Dragan Banjac

  Resultat

  Lämna ett svar