Jönköpings Södra IF — Assyriska FF

0
    292

J-Södra tog en mycket viktig trepoängare hemma på Stadsparksvallen inför 2 053 åskådare. Tommy Thelin gjorde matchens enda mål i inledningen av den andra halvleken efter ett inlägg från Jesper Svensson.
    Det var en ganska chansfattig match där J-Södra inledde bäst men där gästerna Assyriska tog över taktpinnen i slutet av första halvlek. – Vi kunde haft ett underläge i paus, erkände en glad Södratränare i Mats Gren efter matchen.
    Direkt efter paus gjorde J-Södra sitt första byte då Jonathan Drott ersatte Kenan Hajdarevic. Man ändrade om och spelade ett mer likt 4-1-4-1 spel med Tommy Thelin som ensam anfallare. Det skulle visa sig vara en lyckad taktik. Assyriska skapade egentligen inte några chanser alls i andra halvlek även om det blev en aning nervöst på slutet. Tommy Thelin gjorde sitt nionde mål för säsongen och det viktigaste såhär långt.
    På presskonferensen efter matchen var J-Södras tränare Mats Gren nöjd över segern trots att matchen som sådan inte var någon höjdare. – Det viktigaste var givetvis att vi vann. Eftersnacket handlade också om utvisningen på J-Södras Michael Nanchoff. På tilläggstid plockade domaren Robert Daradic fram det gula kortet för maskning i samband med en offensiv frispark. J-Södraspelarna ville dock ha det till att man väntade på domarens signal. Ett olyckligt kort hursomhelst och Nanchoff missar därmed mötet mot Brage om två veckor. Där är det också oklart om Daryl Smylie kan spela eftersom något beslut om fler matchers avstängning inte har tagits ännu.
    – Gör vi inte mål i den bästa perioden av matchen kan vi inte vinna, sa Assyriskas tränare Azrudin Valentic. Valentic som inte hittade några målchanser för sitt lag under den andra halvleken. Däremot hade hans lag en del chanser framför Niklas Helgesson i Södramålet och närmast var definitivt Admir Aganovic men Helgesson vann den duellen. Helgesson som i och med nollan ikväll är uppe på totalt sju stycken.
    Mats Gren igen:
    – Vi kom in bra i matchen första kvarten men sedan tappar vi mittfältet helt och fick jaga väldigt mycket boll och vi hade lite tur att vi kom in till paus med 0-0. Vi ställde om efter paus och spelade ett spel som vi spelat tidigare under säsongen med Zourab som en ren defensiv mittfältare och Tommy ensam på topp. Då fick vi tag i mittfältet igen och kunde vinna bollar igen.
    – Det känns otroligt skönt att vi inte släpper till några målchanser bakåt i andra halvlek.
    André Calisir var tillbaka i laget och gjorde en stark comeback. Tyvärr fick han känningar i baksidan av låret och då valde man att inte chansa utan Kalle Svensson fick ersätta de sista tjugo minuterna. Fredric Fendrich byttes också ut i slutet av matchen efter känningar i ljumsken. Det känns som att det här lilla uppehållet kommer ganska lägligt ändå. Viktor Rönneklev hade varit lite krasslig under dagen men kunde spela hela matchen.
    Segern mot Assyriska tog oss över kvalstrecket och vi utökade också avståndet ner till nedflyttningsstrecket. Nästa match spelas om exakt två veckor då vi ställs mot Brage på Domnarvsvallen uppe i Borlänge.
    Jönköpings Södra – Assyriska 1-0 (0-0)
    1-0 (54) Tommy Thelin
    Publik: 2 053 på Stadsparksvallen
    Domare: Robert Daradic, Helsingborg
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir (71), Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Michael Nanchoff (utv 91), Zourab Tsiskaridze, Fredric Fendrich (86), Robert Gojani – Tommy Thelin, Kenan Hajdarevic (46)
    Inhoppare: Jonathan Drott (46) Karl Svensson (71) Philip Djup (86)
    Övriga: Anton Cajtoft, Jesper Manns, Victor Nilsson, Oskar Olsson
    Skott: 12-8 (3-5)
    Skott på mål: 6-3 (3-2)