Assyriska FF — Jönköpings Södra IF

0
    286

Med bara elva inspelade poäng på lika många matcher är J-Södra på väg mot den absoluta botten av serien. Historiskt sett har vi bara haft mindre poäng en säsong tidgare och det var det 2008 då vi också höll på att ramla ur. Mot Assyriska skapade vi två avslut på mål och uppträdde lika uddlöst som det sett ut under flertalet matcher i år. Det finns olika väger att gå men J-Södras väg just nu pekar käpprätt neråt. Jag hoppas att alla förstår hur viktigt alla poäng är i den här serien. I nästa omgång spelas mer eller mindre en ”ödesmatch” mot jumbon Brage…

Det ska sägas att Assyriska inte heller gjorde någon bra match. För dem räckte det med Admir Aganovics gjorde sitt sjätte mål och det var redan i matchens femte minut. Därefter kunde domaren Glenn Nyberg blåst av matchen och sparat oss på de sista 85 minuterna. Mats Gren tvingades att ändra i elvan återigen eftersom både Smylie och Jocke Karlsson saknades. Dijan Vukojevic och Robert Gojani fick chansen från start och det var väl hyfsat från åtminstone Dijan. Hans tid kommer ju, va så säkra. Överlag var de blekt bland Södraspelarna och trots att det fanns gott om tid för att reparera 0-1 underläget så skapade man inte särskilt mycket under matchen. Aleksei Kangaskolkka var ensam man på topp och då kan man kanske förvänta sig att man försöker nå honom med en eller annan boll men det fanns inte i tankarna idag. Det ska också sägas att vårt anfallsspel var tillbaka i ”gammal god vana”, precis lika uddlöst som vi är så förbaskat vana vid.
    Med denna förlusten så ligger vi på en negativ kvalplats. Egentligen inte ett dugg förvånat för vi är inte bättre än så förtillfället. Ska vi upp på samma nivå som ifjol krävs det kraftsamling bland många, många av våra spelare. Idag var det bara en gråsvart massa. Brage hemma i nästa omgång kommer att bli ett krig över 90 minuter. Ett Brage som idag fick se tränaren Conny Karlsson lämna det sjunkade skeppet. Jag hoppas för allt i världen att vi förstår hur viktig den matchen är.
    NOTERBART:
    ## Jesper Manns gjorde sin första match från start idag och spelade hela matchen.
    ## Fredric Fendrich drog på sig sitt tredje gula kort och missar därmed Bragematchen.

Assyriska – Jönköpings Södra 1-0 (1-0)
    1-0 (5) Admir Aganovic
    Publik: 1577 på Södertälje Fotbollsarena
    Domare: Glenn Nyberg, Borlänge
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Kalle Svensson, Jesper Manns – Fredric Fendrich, Jonathan Drott (84) – Tommy Thelin, Dijan Vukojevic (70), Robert Gojani (67) – Aleksei Kangaskolkka
    Inhoppare: Samuel Adjei (67) Oskar Olsson (70) Philip Djup (84)
    Övriga: Dennis Thorsén, Zourab Tsiskaridze
    Skott: 7-5 (2-3)
    Skott på mål: 3-2 (1-0)