Jönköpings Södra IF — Falkenbergs FF

0
    317

Hemmaspelet ger inte många poäng förnärvarande. Ikväll vann topplaget Falkenberg med 4-2 sedan man i paus haft en 2-0 ledning. Två byten i paus gav Södra en injektion och Daryl Smylie gjorde ett vackert reduceringsmål. Kort därefter blev samme Smylie varnad för andra gången och utvisad. Falkenberg gör två snabba mål i slutet och närmare än Kangaskolkkas 2-4 mål kommer inte Södra ikväll.

Till skillnad från fjolåret har J-Södra förbaskat svårt att tända till på hemmaplan, eller är det övertändning? Matchen mot Falkenberg påminde till viss del om Ängelholmsmatchen, inte bara resultatet, där Södra fick jaga, jaga och åter jaga. Då fick vi en utvisning med oss, ikväll emot oss. Daryl Smylie fick sitt andra gula kort, en aning onödigt kan tyckas men samtidigt hårt dömd från min position. Smylie hade dessförinnan gjort en väldigt vackert reduceringsmål och laget var på gång att äta sig ikapp. Efter utvisningen föll man tillbaka igen.
    Falkenberg gjorde en bra första halvlek. Enligt tränaren Hasse Eklund en av deras bästa i år. De fick turligt med sig en ledning då Helgesson blev ljusskygg och övriga Södraspelare blev paralyserade av en höjdboll som damp ner till Dan Keate som inte gjorde något misstag. Ett mål som bara vi kan släppa in. Så kändes det iallafall.
    Kvarten efter placerade duktige Victor Sköld in 2-0 målet och uppförsbacken var total för ett blekt hemmalag. Chanser fanns till mål för Södra också. Bästa chansen hade en annars mycket blek Tommy Thelin som efter Jocke Karlssons volleykanon fick chansen att näta men sumpade chansen helt. Tommy och Zourab byttes ut redan i paus då Gren ville förändra matchbilden. Jag tror aldrig vi har gjort ett dubbelbyte i paus. Bra så långt av Mats.
    Faktum är att vi gasade på inledningsvis av andra halvlek. Inbytte Jonathan Drott och debutmannen Jesper Manns gjorde det bra på sin vänsterkant och skapade en hel del framåt. Aleksei Kangaskolkka gjorde sin bästa insats på bra länge och var ständigt ett hot i luftrummet. Tyvärr hade vi svårt att få fart på andra bollarna och när vi väl fick det var ett svagt passningsspel boven i dramat. Hur svårt ska det vara att vårda passen i de avgörande lägena?
    Daryl Smylie gav oss iallafall lite spänning i matchen då han med en ursnygg yttersida upp i krysset bakom en chanslös Otto Martler i FFF-målet. Kort därefter var det färdsigspelat då domaren Jim Petersson letade fram det gula kortet för andra gången till Smylie. Hårt dömd kan tyckas.
    Falkenberg kan efter utvisningen få ordning på spelet och Södras press försvinner. Två snabba mål säkrar poängen hem till Halland, först Stefan Rodevåg som gör ett klassiskt Rodevåg mål bakom en något felplacerad (?) Niklas Helgesson. Bara minuten efter gör Victor Sköld sitt andra mål för kvällen och då var matchen givetvis packad och klar. Aleksei Kangaskolkka fick tröstmåla, hans tredje mål för året, då han fastställde slutresultatet till 2-4.
    NOTERBART
    ## Mats Gren ska ha en eloge för sitt dubbelbyte i paus. Det trodde jag nog aldrig skulle hända. Mats såg förövrigt väldigt taggad ut och coachade aktivt så länge matchen gällde något. Självklart irriterad över vissa domslut som Petersson dömde. – Jag vill titta på situationen innan jag uttalar mig, sa han angående Smylies utvisning.
    ## I händelsernas centrum var han, Daryl Smylie. Han började veva igång i andra halvlek och gjorde målet men tyvärr blev det inget lyckligt slut.
    ## Niklas Helgesson hade en tung kväll i målet. Det första målet såg bara lustigt ut och tredje och fjärde såg också ganska billiga ut. Det är bara att komma tillbaka, Niklas!
    ## Tommy Thelin hade inte vaknat på rätt sida idag. Kaptenen var inte alls på hugget och blev också utbytt i paus. Tommy lär dock starta i nästa match då både Smylie och Karlsson är avstängda.
    ## Kalle Svensson blandade och gav. Han gör mycket bra men även han hade en del problem med passningsspelet. Blev kapten när Thelin bänkades och det gav honom ännu mer pondus. En ledare helt klart.
    ## Jag gillar Oskar Olsson. Jag hade unnat honom ett mål idag och det kändes som att det skulle komma. Han hade ett ypperligt läge strax före paus men bollen räddades på mållinjen.
    ## Alex den store vann nästan alla höjddueller och är ett vapen på alla fasta situationer. Synd bara att vi inte kan utnyttja det. Ett mål ikväll och det betyder säkert mycket, åtminstone för honom själv.
    ## Jesper Manns fick debutera då han hoppade in efter paus. En stabil insats som säkert ge honom en startplats mot Assyriska. Det hoppas jag iallafall.
    ## Zourab har visst hade ryggproblem men har också en svag formkurva. Ser vilsen ut och kommer ofta fel i situationerna. Höll på (och skulle också) att orsaka en straff i första halvlek men klarade sig turligt ifrån det.
    ## Smylie och Karlsson alltså avstängda mot Assyriska. Givetvis tungt men så är det.
    Jönköpings Södra – Falkenberg 2-4 (0-2)
    0-1(15) Dan Keate 0-2 (30) Victor Sköld 1-2 (59) Daryl Smylie 1-3 (81) Stefan Rodevåg 1-4 (83) Victor Sköld 2-4 (85) Aleksei Kangaskolkka
    Publik: 2049 på Vallen
    Domare: Jim Petersson, Motala
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Kalle Svensson, Zourab Tsiskaridze (46) – Fredric Fendrich, Daryl Smylie, Joakim Karlsson, Tommy Thelin (46) – Oskar Olsson (78), Aleksei Kangaskolkka
    Inhoppare: Jesper Manns (46) Jonathan Drott (46) Dijan Vukojevic (78)
    Övriga: Dennis Thorsén, Robert Gojani, Amer Eriksson Ibragic
    Skott: 19-14 (8-8)
    Skott på mål: 8-8 (4-5)
    Hörnor: 5-5 (2-4)
    Frisparkar: 8-13 (3-6)