Hammarby IF — Jönköpings Södra IF

0
    319

J-Södra kunde bryta den dystra trenden genom att bortabesegra Hammarby ikväll med 1-0. Matchen på Söderstadion fick bara en målskytt, inte vem som helst, utan världens bästa Olsson. Oskar Olsson fick därmed göra sitt första seriemål i Södratröjan. Första halvlek var Hammarby det bättre lagen men J-Södra gjorde en storstilad andra hälft av matchen och vann rättvist.
    Efter fyra mållösa matcher och en sjumatchers segerlös svit kunde J-Södra äntligen bryta alla trender. Oskar Olsson mål i den 67:e minuten lättade nog många, många Södrahjärtan. Bara att få se ett leende på Mats Gren igen var skönt att se. J-Södra gör en perfekt insats och spelar efter sina resurser. Hammarby hade självklart farligheter men ikväll spelar vi för varandra och vi har en målvakt som spelade otroligt stabilt. Niklas Helgesson förtjänar matchens femma utan tvekan.
    NOTERBART:
    ## För det första: Fy fan vad skönt med en seger!
    ## Oskar Olsson tar för sig mer och mer och trots en tuff första halvlek vägrade han ge sig. Målet kom också och så välförtjänt.
    ## Hammarby försökte och försökte men skapade egentligen ingenting i andra halvlek. Mr Gregg hade ingen plan B ikväll.
    ## Zourab blev placerad på yttermittfältet och det såg väl en aning förvirrat ut. Jag förstår Gren som vill ha Zourab på plan men jag vet inte om han ska spela på en kant.
    ## Daryl Smylie fick beröm av Bisittar-Åslund som planens bästa passningsspelare och vi kan bara hålla med. Ikväll spelade han smart och klokt. Och inte ens en varning emot sig.
    ## Viktor Rönneklev krigade på och hamnade i fokus i slutet av matchen då han var i heta dueller med bl.a Erik Sundin. ”Rönne” fick bryta matchen i slutminuterna då han fick en smäll i ansiktet men jag tror inte det är någon större fara med honom.
    ## ”SuperDijan” är en frisk fläkt som jag tror mycket på. De tre målen med U21 i fredags har gett honom ännu mer självförtroende och inhoppet ikväll gav svaret att han vill vara med på allvar.
    ## Vad hände med Samuel Adjei? Han fanns inte med på bänken när väl matchen startade.