Jönköpings Södra IF — IFK Värnamo

  0
  295

  Matchfakta

  J-Södra och Värnamo delade på poängen i kvällens drabbning på Vallen. J-Södra dominerade spelmässigt och borde avgjort den här matchen men det vill sig inte i de avgörande lägena. Tommy Thelin fick en jättemöjlighet i sista sekunden men bommade läget.
  J-Södra blev alltså mållösa igen. För fjärde matchen på raken kammade vi noll framåt och ikväll gjorde vi det med ett gammalt hederligt spelsystem. Mats Gren var såklart tvungen att lyfta på varenda sten inför länsderbyt. Att han skulle maka på ”sitt” spelsystem trodde väl ingen men när väl Magnus Ahlsén blåste igång matchen mönstrade Gren ett 4-4-2 spel. Oväntat men nödvändigt. Som åskådare var det betydligt trevligare att titta på ett Södra som åtminstone försökte anfalla. Till viss del borde man gjort något mål en sådan här match. Sidekick sa det bra efter matchen: Hade Branne spelat i Södra hade vi vunnit matchen med 3-0.
  Att inte göra mål på fyra matcher är såklart totalt underkänt. Idag radade vi upp avslut och vann såklart den tävlan men egentligen, om vi ska vara rättvisa, så skapar vi inte så värst många klara målchanser. Men visst, tänk om bollen studsar rätt eller hade han kommit någon millisekund tiidgare, ja då hade vi gjort mål.
  Oskar Olsson var iallafall en injektion i det stereotypa Södraspelet. Han kände sig för och började trevande men spelade sedan upp sig till en av de bättre hemmaspelarna ikväll. Jag tror nog Oskar kan växa in sig i Superettankostymen. Den här starten lovade hursomhelst gott.
  ## Lite noterbart att Gren valde att först byta ut Oskar och sedan med bara några få minuter kvar av matchen plocka ut Alkesei. Båda våra anfallare, de enda vi har, fick inte spela klart matchen. Oskar var dessutom den som skapade något. Kanske var han trött?
  Att plocka ut Aleksei säger jag väl inte så mycket om men jag tycker ändå det var i ett fel läge. På övertid blir det mest långa, långa bollar in mot straffområdet och då har vi väl ingen bättre än just Aleksei.
  Överlag är däremot Aleksei en av säsongens besvikelse så här långt. Jag hade väntat mig mer av honom. Kanske kommer han igång men då krävs både skärpa och framförallt ett bättre passningsspel. Ikväll drog han på sig sin tredje varning och samtliga av dem är för protester. Det håller inte.
  Matchen då? Det var J-Södra som ville något. Värnamo såg ängsliga ut, hade väl bara två halvchanser under hela matchen. Kanske ingen besvikelse med tanke på att man är seriens sämsta lag, ikväll både tabellmässigt och spelmässigt. J-Södra är bättre men klarar ändå inte av att vinna en sådan här match vilket givetvis är ett underbetyg. Vi måste helt enkelt plocka en trea här. Jag går ett steg längre och säger att vi ska kräva att vi vinner en sådan här match.
  NOTERBART
  ## Publikmässigt blev det bara dryga 2200 som såg länsderbyt. Fotbollen lockar väl inte sådär i nuläget och det gäller nog att Södra börjar leverera om folket ska komma.
  ## Försvarsspelet har sett betydligt bättre ut på sistone men ikväll sattes den inte på några större prov. Calisir och Kalle Svensson funkade dock bra ihop och det är ju alltid något. Zourab fick vikariera för avstängde Rönneklev och såg väl inte helt hundra ut i den positionen men klarade sig bra ändå.
  ## Truppen är tunn. Jäkligt tunn. Två byten idag varav ett kom precis innan klockan klämtade över 90 minuter. Dijan gick från att ha startat de två senaste matcherna till noll speltid idag.
  ## Jesper Manns fick åtminstone debutera på bänken.
  ## Jönköpings Posten tog upp halva pressläktaren ikväll då de tog steget ut på nätet. Framtiden är här.
  ## Sören Åkeby var rejält nöjd med en poäng. Han menade på att hans lag agerar ängsligt över hela banan och att Södra var mycket bättre.
  ## En del snack om Oskar Olssons ”offsidemål” i slutet av första halvlek. Linjedomaren vinkade och menade på att en annan spelare var offside. Efter matchen menade hon på att det var Oskar som var offside. Hursomhelst blev det inget mål den gången heller. Och det lär inte bli det även om tevereprisen visar att det var onside.
  ## Bilder från matchen hittar ni här.
  SAJTENFEMMAN
  5: Fredric Fendrich
  4: Oskar Olsson
  3: André Calisir
  2: Jesper Svensson
  1: Kalle Svensson
  MATCHFAKTA:
  Jönköpings Södra – IFK Värnamo 0-0 (0-0)
  Publik: 2.232 på Vallen
  Domare: Magnus Ahlsén, Linköping
  LAGET:
  Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Kalle Svensson, Zourab Tsiskaridze – Fredric Fendrich, Joakim Karlsson, Daryl Smylie, Tommy Thelin – Oskar Olsson (79), Aleksei Kangaskolkka (89)
  Inhoppare: Robert Gojani (79) Philip Djup (89)
  Övriga: Dennis Thorsén, Dijan Vukojevic, Amer Eriksson Ibragic, Jesper Manns och Jonathan Drott
  STATISTIK:
  Skott: 24-5 (10-3)
  Skott på mål: 12-2 (5-2)
  Hörnor: 8-4 (4-2)
  Frisparkar: 16-13 (8-7)
  Offside: 3-0 (2-0)
  Gula kort: 2-2 (2-0) (Kraft och Zourab)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  22 maj 2013 19:00 Superettan 2013 2232 Magnus Ahlsén

  Tidigare möten

  DatumHemResultatBortaTid

  Lämna ett svar