Damir Mehic – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Robert Gojani, Liridon Silka (70) – Jesper Svensson (70), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (77)

Inhoppare: Tobias Nilsson (70) Tim Söderström (70) Ronny Sabo (77)

Övriga: Jonathan Tamimi, Max Watson, Sebastian Holmqvist, Anton Cajtoft

Frisparkar: 15-10 (6-1)
    Offside: 1-0 (0-0)
    Gula kort: 1-3 (0-1)
    Röda kort: 0-0 (0-0)

J-Södra inledde årets andra halva av Superettan på bästa tänkbara sätt. Trots stor hemmapress från Ljungskile kunde J-Södra hålla undan och vinna matchen 2-1 efter 2-0 i paus. Kvällens målskyttar var Jesper Svensson och Fredrik Olsson.

Det skulle bli nära 94 minuters härlig fotbollsunderhållning på Uddevalla Arena denna afton. Under första halvleken behärskade J-Södra spelet bäst och gick också fram till en 0-2 ledning efter två snygga mål signerade Jesper Svensson och Fredrik Olsson.
    Ljungskile parkerade mer eller mindre på Södras planhalva i den andra halvleken men det var bara Hannes Stiller som lyckades överlista Damir Mehic denna kväll. Vi minns särskilt en svettig enhandsräddning där hemmaspelarna trodde att kvitteringen var i hamn.
    J-Södra fick alltså försvarar sig mycket i andra halvlek men man gör det bra och man skapar också två rejäla lägen till att punktera matchen. Både Tommy Thelin och Tim Söderström missar de chanserna.

– Det är en tuff bortamatch så det är starkt av oss att åka hem med en trepoängare, sade J-Södratränaren Jimmy Thelin efter matchen.

J-Södra toppar Superettan när vi bokför den 16:e omgången. Nästa anhalt blir Skytteholms IP och match mot AFC United, redan nu på lördag. Den matchen missar Jesper Svensson som ikväll drog på sig säsongens tredje gula kort.

21 juli 2015 19:30 Superettan 2015 1562 Antti Kanerva