Jönköpings Södra IF — Ljungskile SK

0
    298

J-Södra tog säsongens fjärde raka hemmaseger ikväll då man besegrade Ljungskile SK i en fartfylld match med 3-2 efter 2-1 i paus. J-Södra återtog därmed förstaplatsen i serien efter sju spelade omgångar.
    J-Södra fick en drömöppning med ett drömmål signerat Jesper Svensson. Han får bollen till vänster om straffområdet av Tommy Thelin och skjuter snyggt in bollen i målvaktens bortre kryss. I den elfte minuten är det dags igen då Tommy Thelin på frispark skruvar in 2-0. Innan halvleken är slut reducerar Ljungskile genom Ahmed El Amrani.
    Efter 13 minuter av andra halvlek gör Fredrik Olsson viktiga 3-1 men Ljungskile får kontakt med ytterligare en reducering i minut 74 genom den notoriske målskytten Gabriel Altemark Vanneryr. Närmare än så kommer inte gästerna trots en boll i stolpen i slutminuterna.
    – Jag är nöjd över tre poäng och att vi gör tre mål ikväll. Vi visste att vi skulle möta ett bra lag och vi ville ha en ”chockstart” mot dem och det lyckades vi med, sa en nöjd Södratränare i Jimmy Thelin efter matchen.
    – Jag tycker nog att vi skulle varit värda en poäng idag, sa Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim men berömde också J-Södra och dess spel.
    NOTERBART
    ## Efter 0-2 förlusten senast studsade J-Södra tillbaka som en vinnare igen. En dynamisk inledning av matchen med snygga mål och frejdigt anfallsspel gav gästerna stora bekymmer. Kanske var det säsongens bästa spel?
    ## Tre mål framåt. Mest hittills och målskyttet utspritt på tre gentlemän. Jesper Svensson fortsätter att bara göra snygga mål och kvällens mål var säsongens första för honom. Tommy Thelin och Fredrik gjorde båda sina andra mål för året.
    ## J-Södra tredjemål korrigerades i efterhand till att Fredrik Olsson gjorde målet.
    Jönköpings Södra – Ljungskile 3-2 (2-1)
    1-0 (4) Jesper Svensson 2-0 (11) Tommy Thelin 2-1 (33) Ahmed El Amrani 3-1 (58) Fredrik Olsson 3-2 (74) Gabriel Altemark Vanneryr
    Varningar: JÖN: Tom Siwe, André Calisir  LSK: Jonas Lindberg, Ahmed El Amrani, Gabriel Altemark Vanneryr, Markus Gustafsson
    Publik: 1.941 på Stadsparksvallen
    Domare: Robert Daradic, Helsingborg
    Anton Cajtoft – Viktor Rönneklev, Joakim Karlsson, André Calisir, Tom Siwe – Fredric Fendrich (81), Robert Gojani – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Jesper Svensson (81) – Fredrik Olsson (73)
    Inhoppare: Tobias Nilsson (73) Tim Söderström (81) Ronny Sabo (81)
    Övriga: Max Watson, Jonathan Tamimi, Liridon Silka, Damir Mehic
    Skott: 10-12 (7-5)
    Skott på mål: 7-6 (5-3)
    Hörnor: 3-3 (2-0)
    Frisparkar: 13-11 (7-6)