Falkenbergs FF — Jönköpings Södra IF

0
    314

J-Södra tog säsongens andra trepoängare på bortaplan efter hela 5-0 mot Falkenberg idag. Tommy Thelin gjorde två av målen och de andra målskyttarna var Daryl Smylie, Robert Gojani och Dzenis Kozica.

Det var ett effektivt J-Södra som höll sig till matchplanen matchen igenom. Det psykologiska 2-0 strax innan paus var viktigt och vilken kyla lagkaptenen Tommy Thelin visade där. Annars började matchen lite småsegt men från ingenstans kom Daryl Smylies ledningsmål. Ett vackert fotbollsmål, nästan som alla Smylies fullträffar. Ett skott utifrån som letade sig in bakom FFF-målvakten Otto Martler. Han försökte sträcka sig ut i sin fulla längd men målet var otagbart.

I andra halvlek försökte hemmalaget jaga en snabb reducering men istället ställde Södra om blixtsnabbt och med en formidabel öppnande pass från Alex Portillo ut till Pawel Cibicki på kanten och någonstans där inne i straffområdet finns kapten Thelin som inte gör något misstag och 0-3 på tavlan.

De två sista målskyttarna i matchen blir också södraiter och även deras första allsvenska mål. Först Robert Gojanis direktskott fram till 4-0 och sedan ett lika vackert avslut från Dzenis Kozica fram till slutsiffrorna 5-0. Smolken i glädjebägaren var att Gojani drog på sig en varning och därmed missar han nästa match.

En gedigen laginsats och blott vår andra bortaseger i år. Nu njuter vi en stund och därefter full laddning inför nästa match som spelas nästa måndag (15/8) hemma mot Östersund. Vi syns på Vallen!

Falkenberg – Jönköpings Södra 0-5 (0-2)

0-1 (21) Daryl Smylie
    0-2 (41) Tommy Thelin, straff
    0-3 (62) Tommy Thelin
    0-4 (69) Robert Gojani
    0-5 (83) Dzenis Kozica

Varningar: FFF: Enock Kwakwa (43)  JÖN: Robert Gojani (25)

Publik: 2.638 på Falkenbergs IP