Anton Cajtoft – André Calisir (84), Karl Svensson, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Jesper Svensson (71), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (71)

Inhoppare: Jonathan Drott (71) Ronny Sabo (71) Amer Eriksson Ibragic (84)

Övriga: Damir Mehic, Max Watson, Carlos Garcia, Oskar Olsson

Frisparkar: 20-8 (11-3)
    Offside: 0-2 (0-1)
    Gula kort: 3-4 (1-1)
    Röda kort: 0-0 (0-0)

J-Södra och Öster delade på poängen i kvällens match på ”Vallen”. J-Södra hade ledningen med både 2-0 och 3-2 men kunde inte hålla emot och Öster kämpade sig tillbaka till 3-3. Fredrik Olsson, Tommy Thelin och Ronny Sabo gjorde Södras mål.

Inledningsvis var det gästerna från Växjö som inledde piggast och Södra kom inte riktigt igång. Dock så gjorde man första målet efter dryga tjugo minuters spel där Jesper Svensson serverar Fredrik Olsson bollen där han touchar den förbi Östermålvakten Oscar Berglund och in i målet. Fredriks fjortonde fullträff för säsongen och ”Jeppes” sjunde assist.
    Efter mål får Södra mer energi och tar över matchen och har några bra bud på att utöka ledningen, närmast var just Fredrik Olsson men hans jätteskott tog i underkanten av ribban och ut.  1-0 ledningen står sig halvleken ut.

Öster börjar precis som i första halvlek piggt i andra men det är ändå hemmalaget som gör nästa mål. Robert Gojani tar sig in i straffområdet och rivs ner och Antti Kanerva tvekar inte utan dömer straffspark för Södra. Lagkaptenen Tommy Thelin kliver fram och gör kyligt 2-0 och gjorde därmed sitt nionde raka mål.
    Bara två minuter senare kommer Östers reducering där Mario Vasilj trycker in 2-1 bollen och där de flesta trodde att Anton Cajtoft skulle få frispark. Lägg till tre minuter till så står det 2-2 på tavlan sedan Alhaji Gero placerat in bollen Cajtoft.
    J-Södra skulle dock ta kommandot igen. Inhopparen Ronny Sabo avslutar ett fantastiskt snyggt anfall med att sätta dit sitt åttonde mål för säsongen till publikens stora belåtenhet.
    Öster vägrade dock att ge upp och kvitteringen skulle komma efter en trippelhörna. Alhaji Gero var sist på bollen och därmed ordnade han en livsviktig poäng hem till Växjö.

För J-Södras del betydde poängtappet att man inte kan ta sig uppåt i tabellen utan man kommer att sluta fyra i årets serie. Däremot återstår en viktig match då man i allra högsta grad kan avgöra vilka lag som tar direktplatserna till allsvenskan och vilket lag som får kvala. Matchen mot Hammarby spelas på söndag kl 15:00 på Tele 2 Arena.