Anton Cajtoft – Tom Siwe, Karl Svensson, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Jesper Manns, Jonathan Drott (63), Jesper Svensson (63) – Fredrik Olsson (85)

Inhoppare: Dijan Vukojevic (63) Ronny Sabo (63) Oskar Olsson (85)

Övriga: Damir Mehic, Tommy Thelin, André Calisir, Carlos Garcia

Frisparkar: 13-12 (8-6)
    Offside: 4-3 (3-2)
    Gula kort: 1-4 (0-1)
    Röda kort: 0-0 (0-0)

J-Södra tog med sig alla tre poängen hem från kvällens möte mot Öster på Myresjöhus Arena. Efter ett snabbt ledningsmål av Fredrik Olsson kontrollerade Södra första halvlek och hade bud på flera mål. I andra halvlek fick Öster ett ryck och gjorde två raka mål på fem minuter innan J-Södra avslutade med att vända tillbaka till en rättvis 3-2 seger. Fredrik Olsson stod för två mål och är nu uppe i totalt fyra fullträffar i serien. Det matchavgörande målet stod Ronny Sabo för efter ett elegant inlägg av Viktor Rönneklev. Det var Ronnys fjärde mål för säsongen.

– Vi kändes väldigt starka i halvlek. Vi får två snabba mål emot oss men vi ger oss aldrig och kan avgöra med två fina fotbollsmål. En skön seger, säger Jimmy Thelin efter matchen.
    J-Södra kom till spel med en hel del ändringar jämfört med förlustmatchen mot Degerfors. Jonathan Drott fick göra sin första match från start i år och Jesper Manns fick starta ett snäpp högre upp i banan, som yttermittfältare.

Inledningen av matchen gick helt i grönt. Redan efter mindre än en minut låg bollen i nät bakom Östermålvakten Alexander Nadj. Just Jesper Manns tog bollen ute på högerkanten och spelade in till Fredrik Olsson som mötte inlägget och fick in bollen i mål via Nadjs fingrar. J-Södra fortsatte att stressa hemmalaget med ett uppoffrande spel där alla jobbade kopiöst. Öster har väldigt svårt att skapa några chanser och istället är våra kontringar hela tiden farliga. Det är också ytterst nära att Fredrik Olsson utökar ledningen men bollen tar i stolpen och ut.

I andra halvlek får Öster en bättre start. Kvitteringen kommer efter dryga åtta minuter av halvleken med god hjälp av Joakim Karlsson som styr in bollen i eget mål. Ett tungt mål att få i baken där Öster egentligen inte har skapat några farligheter. Fem minuter senare så gör Öster även 2-1 genom Marcus Bergholtz som får helt fritt till höger i straffområdet sedan Viktor Rönneklev har blivit liggande i en duell sekunderna tidigare. Det blir stora protester efter målet men domaren Lars Olsson har redan dömt mål och Öster har vänt på matchen.

Jimmy Thelin gör ett dubbelbyte efter 2-1 målet och tar ut Drott och Jesper Svensson och sätter in Ronny Sabo och Dijan Vukojevic. Det skulle visa sig bli ett lyckobyte. Med lite ny energi på planen får J-Södra mer att säga till om. Robert Gojani visar oerhörd klass när han levererar en fantastisk passning som öppnar upp det för Fredrik Olsson som kommer igenom och sätter dit kvitteringen bara fem minuter efter Östers ledningsmål. Efter ytterligare fem minuter är ordningen återställd när Ronny Sabo sätter 2-3 efter ett fint förarbete av Viktor Rönneklev.
    Öster jagar kvittering men Södra spelar uppoffrande och bjuder inte på fler chanser för hemmalaget. En tung seger på Myresjöhus Arena, den första någonsin, och viktigt att komma tillbaka efter 0-3 smällen mot Degerfors. – Ingen i det här laget viker ner sig, som tränare Thelin stolt sa efter matchen.

23 juni 2014 19:20 Superettan 2014 2723 Lars Olsson