Jönköpings Södra IF — IK Sirius

0
    285

J-Södra gjorde en mycket stark andra halvlek hemma mot Sirius och kunde vända ett 0-1 underläge till en 3-1 seger. Tommy Thelin fortsätter att göra mål och satte två idag och Oskar Olsson avgjorde matchen på övertid och gjorde därmed sitt första mål för säsongen.
    Gästerna från Uppsala började annars bäst denna match. Med ett frejdigt anfallsspel satte man press på J-Södras försvar som dock stod upp bra under hela matchen. Skyttekungen Stefan Silva och ”veteranen” Joakim Runnemo höll oss sysselsatte och så länge de var på planen var de ett hot mot oss. Båda skulle dock få gå mållösa från den här matchen.
    Sirius skulle göra matchens första mål och det var ett stenhårt skott som letade sig in bakom Damir Mehic i Södramålet. Damir, som gjorde sin första match i Södratröjan i Superettan, hade inte en chans att hänga med på Niklas Thors kanon strax utanför straffområdet. 0-1 bollen var rättvis och Sirius hade greppet av matchen när domaren Jim Petersson blåste av för paus.
    I andra halvlek började J-Södra spela mer fysiskt och satte högre press på Sirius. Det blev mycket mer bollinnehav men några större chanser skapande man inte inledningsvis. Det skulle dröja till minut 70 innan hemmapubliken skulle få jubla. Tommy Thelin stegar fram på en frispark någon meter utanför straffområdet och gör ingen besviken och 1-1 är ett faktum. Tommys målform håller i sig och det skulle komma mera.
    Båda lagen har chanser att göra mål på men Södra känns farligare och skapar mer. Tommy Thelin visar oerhörd kyla när vi kommer i en snabb omställning och skruvar in 2-1 strax före att klockan prickar 90 minuter. Sirius satsar allt framåt men i all press kan Södra på nytt kontra in ett mål och denna gång är det Oskar Olsson som sätter dit slutresultatet 3-1.
    En mycket bra match och två bra lag. Sirius var bättre i andra men Södra tar över matchen i den andra halvleken.
    Jönköpings Södra – Sirius 3-1 (0-1)
    0-1 (27) Niklas Thor 1-1 (70) Tommy Thelin 2-1 (89) Tommy Thelin 3-1 (90+2) Oskar Olsson
    Varningar: JÖN: Tommy Thelin  SIR: Johan Arneng, Niklas Skoglund, Ian Sirelius
    Domare: Jim Petersson, Motala
    Publik: 2.085 på Stadsparksvallen
    Damir Mehic – Jesper Manns, Joakim Karlsson, André Calisir, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Ronny Sabo (64), Daryl Smylie, Tommy Thelin (90) – Fredrik Olsson (78).
    Inhoppare: Jonathan Drott (64) Carlos Garcia (78) Oskar Olsson (90)
    Övriga: Mikael Axelsson, Kalle Svensson, Max Watson och Markus Tegebäck
    Skott: 11-10 (5-8)
    Skott på mål: 7-5 (1-3)
    Hörnor: 0-11 (0-4)