Jönköpings Södra IF — Hammarby IF

  0
  356

  Matchfakta

  0-1 (23) Mikael Rynell
  1-1 (26) Kenan Hajdarevic
  1-2 (28) Christophe Lallet

  Publik: 2.569 på Vallen (säsongsbästa)

  Domare: Magnus Ahlsén, Linköping

  LAGET:

  Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Joakim Karlsson, Zourab Tsiskaridze, Jesper Manns – Michael Nanchoff, Daryl Smylie, Fredric Fendrich, Robert Gojani (78) – Tommy Thelin – Kenan Hajdarevic (80)

  Inhoppare: Jonathan Drott (78) Oskar Olsson (80) Victor NIlsson

  Övriga: Anton Cajtoft, Edin Hamidovic, Amer Eriksson Ibragic, Max Watson

  STATISTIK:

  Skott: 18-10 (8-5)
  Skott på mål: 7-4 (3-2)
  Hörnor: 6-5 (3-2)
  Frisparkar: 12-16 (8-8)
  Offside: 3-3 (0-2)
  Gula kort: 0-3 (0-2)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  Det vill sig inte för J-Södra. Ikväll inkasserades den tredje raka uddamålsförlusten när Hammarby vände hemåt med en trepoängare efter en seger med 2-1 (2-1). J-Södra radade upp chanser i andra halvlek men närmare än ett stolpskott från Tommy Thelin kom man inte. Det är en en rejäl uppförsbacke nu och det återstår bara fem matcher. Frågan vi också ställer oss är hur säkert Mats Gren sitter nu.

  J-Södra och uddamålsförluster följer varandra just nu. För tredje matchen i rad inkasserar vi en uddamålsförlust. Till skillnad från de två andra matcherna var att kväll bjöd vi på något som kan kallas för motstånd. Efter Ljungskile- och Värnamomatchen var det här en match vi borde haft poäng med oss. Tyvärr är skärpan i avsluten sisådär och när det inte ens räcker att vi har halvöppet mål så är det svårt att plocka poäng. Födelsedagsbarnet Tommy Thelin var närmast ikväll men det ville sig inte.

  Mats Gren fick åter förändra laget pga avstängning (Kalle Svensson) och skador (Viktor Rönneklev). Rönneklev testade innan matchen men det gick inte och ersättaren Jesper Manns gjorde en bra match (hans bästa?). Det nya mittbacksparet Jocke Karlsson och Zourab Tsiskaridze klarade uppgiften väl trots två insläppta mål (fasta situationer). Nackdelen är att vi inte har något ordinarie mittbackspar. André missar troligtvis Falkenbergsmatchen också så då får gärna herrar Karlsson/Tsiskaridze fortsätta.
  Hammarby tar sin andra raka seger utan att imponera. Deras första halvlek räcker till en seger även om det satt hårt åt i den andra halvleken. Kennedy är alltid farlig och hans hörnor och frisparkar är alltid sylvassa och han ligger även bakom båda Hammarbys mål. Ett efter en hörna och ett efter en frispark som vi inte kan rensa undan. Och så var det den där Lallet också. Det känns som att han alltid gör mål mot oss.
  Kenan Hajdarevic fick åter en startplats och gjorde sitt andra mål i Södratröjan. Det såg väl lite bättre ut men är ändå inte tillräckligt. Finns det inga bättre alternativ? Tommy fick kliva upp som anfallare och är den som får chanserna/tar chanserna. Tommy borde gjort något mål på de chanser han hade. Han kommer säkert drömma mardrömmar om de där missarna i natt.

  Mats Gren såg avslappnad ut på presskonferensen efteråt. Lugnare än han brukar vara. Kanske känner han på sig att hans tid i klubben är över. Det var känslan jag fick iallafall. Och något måste ju göras. Det är fem omgångar kvar och vi kan spela i division 1 nästa säsong. Det får inte hända. Det får absolut inte hända. Någon mirakelkur finns givetvis inte utan det är hårt, hårt jobb som gäller. De spelarna som är beredda att offra allt (och lite till) ska spela. Vem som ska leda laget de sista matcherna vet jag inte. Någon intern lösning tror jag inte på och så värst många alternativ utifrån finns inte. På läktaren idag fanns två föredetta Södratränare som kan vara aktuella, Hasse Lindbom och Giles Stille.
  Om det ska hända något så kommer det att hända imorgon. Låt oss vänta till dess.
  Formmässigt är vi sämst i serien just nu. Något måste hända. Något måste ske. Inser alla allvaret?

  NOTERBART

  ## Bara drygt 2500 i publiken men det var ändå säsongens bästa siffra. TV4 tog säkert en hel del publik i den gråkalla septemberkvällen.
  ## Michael Nanchoff togs till nåder igen och fick starta matchen men som yttermittfältare. Kändes fel och det blev heller ingen supermatch från amerikanen.
  ## Victor Nilsson fick börja matchen på bänken trots ett klassiskt 4-4-2 spel. Det här med att vi ska använda naturliga yttrar finns inte. Vårt fyrmannamittfält bestod idag av fyra naturliga innermittfältare…
  ## Sjukt jäkla tung söndagskväll. En ångest. En olustig känsla. Kommer vi att klara det här. På ståplats kunde man läsa en stor banderoll med texten ”Agera nu styrelsen”. Skönt att se att det finns fler fans som bryr sig, som gör något, som inte bara står och tittar på. Skeppet sjunker!
  ## Falkenberg borta på söndag. Invasion! Eller ska vi lägga oss i en soffa på söder?
  ## Daryl Smylie. Så ensam. Så ensam. Bäst som vanligt.
  ## JP missade att vi körde 4-4-2 idag. På presskonferensen ifrågasatte de varför man inte började matchen med 4-4-2. Det var en liten behållning i sig.
  ## Tommy fyllde 30 idag och fick blommor innan matchen. Nån kommenterade syrligt att de borde vänta med blommorna tills kontraktet var säkrat. Nåväl.
  ## Det blir till att trycka på texttv imorgon (jag vet att det är lite old school). Viktiga matcher och kan vi få be om segrar för Degerfors, Sundsvall och Ljungskile. Kom igen, vinn!

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Omgång Publik Domare
  22 september 2013 18:45 Superettan 2013 25 2569 Magnus Ahlsén

  Resultat

  Klubb1:a halvlek2:a halvlekMål
  Jönköpings Södra IF101
  Hammarby IF202

  Lämna ett svar