Syrianska FC — Jönköpings Södra IF

0
    287

J-Södra fick med sig en poäng från Södertälje och kvällens möte mot Syrianska FC. Hemmalaget hade med sig en 1-0 ledning från första halvlek men Tommy Thelin kunde kvittera i mitten av den andra halvleken. Mittbacken Marko Mihajlovic blev utvisad med dryga tjugo minuter kvar av matchen men det var ändå hemmalaget som var närmast tre poäng.
    Det låg en stor spänning i luften inför den här matchen. Vid en seger skulle Jönköpings Södra bli helt klara för allsvenskt spel kommande säsong. Syrianska kändes mest bekväma med den snabba mattan i ett kylslaget Södertälje inledningsvis men det var ändå chansfattigt till än början. J-Södra växte in i halvleken men de avgörande passen satt inte där och Syrianska var också väl samlade i sitt defensiva arbete. Efter dryga kvarten skapade Syrianska ett jätte läge då Igor Santos Koppe träffar stolpe, stolpe och ut. När klockan hade tickat över tjugo minuter fick Syrianska frispark långt ut på deras högerkant och Stefan Ilics lyra/skott letade sig in i Anton Cajtofts högra hörn. En tung start i matchen och precis som mot GAIS blev det uppförsbacke direkt.
    Framåt var det blekt för Södra och bästa chans i första halvlek hade Daryl Smylie vars skott gick tätt utanför målet.
    J-Södra tvingades att byta direkt efter paus, Tom Siwe gick ut med en skada och Jonathan Tamimi ersatte. Kort därefter valde Jimmy Thelin att sätta in Robert Gojani istället för Jesper Svensson. Efter drygt timmens spel kom kvitteringen och det är Fredrik Olsson som sliter i straffområdet och vinner en duell mot Marko Mihajlovic och får fram bollen till Tommy Thelin som skjuter bollen i mål. Vild glädje bland alla tillresta Södraiter och då kändes som att vi skulle vinna den här matchen.
    Känslan blev ännu starkare när Syrianskas mittback Mihajlovic får sitt andra gula kort och blir utvisad efter 72 minuter spel. Istället blir det hemmalaget som trycker tillbaka oss och som också skapar de hetaste målchanserna. Fredric Fendrichs skott i slutet av matchen är det närmaste vi kommer ett segermål men den fetaste chansen får inhopparen Katourgi men bollen rensas undan av Södraförsvaret precis innan mållinjen.
    Ett oavgjort resultat får vi var nöjda med och vi hade en stark motståndare ikväll. Nu väntar ett litet landskampsuppehåll innan vi drar igång igen nästa lördag den 17 oktober. Vi syns då!
    Syrianska – Jönköpings Södra 1-1 (1-0)
    1-0 (21) Stefan Ilic 1-1 (59) Tommy Thelin
    Varningar: SFC: Igor Santos Koppe (27) Sonny Karlsson (53)   JÖN: Joakim Karlsson (33) Viktor Rönneklev (57) Robert Gojani (82)
    Utvisning: Marko Mihajlovic (72)
    Publik: 1.483 på Södertälje Fotbollsarena
    Domare: Antti Kanerva, Olofstorp
    Anton Cajtoft – Tom Siwe (46), André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich, Liridon Silka (80) – Jesper Svensson (51), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson.
    Inhoppare: Jonathan Tamimi (46) Robert Gojani (51) Ronny Sabo (80)
    Övriga: Damir Mehic, Tobias Nilsson, Sebastian Holmqvist och Tim Söderström