Jönköpings Södra IF — Syrianska FC

0
    327

J-Södra vann kvällens hemmapremiär på ett kylslaget Stadsparksvallen med 1-0 över Syrianska FC. Efter en mållös första halvlek fick hemmafansen se ett mål av Tommy Thelin under den andra hälften. J-Södra tar därmed sin andra raka 1-0 seger i serien.
    Det skulle bli en jämn tillställning mellan två väldigt tajta lag där de stor målchanserna uteblev, åtminstone till än början. Under första halvlek var det egentligen bara Fredric Fendrichs avslutande kanon i överliggaren som var något noterbart och det var det sista som hände innan domaren Per Melin blåste till pausvila.
    Hos gästerna kretsade mycket av spelet runt rutinerade Louay Chanko på mittfältet men J-Södra visade upp ett benhårt försvarsspel under hela matchen och det var något tränaren Jimmy lyfte fram efter matchen. – Vi stressar inte bort oss trots att Syrianska trycker på och när vi får chansen så är vi beredda att ta 60, 70 meters löpningarna.
    Det enda målet hemmapubliken fick se denna afton var nästan värt hela entrépengen. Inhopparen Ronny Sabo fick yta ute på högerkanten och hittade Jonathan Tamimi i bortre straffområdet som i sin tur hittar kapten Thelin i boxen och Tommy har inga som som helst problem att skjuta in sitt första mål för säsongen.
    Det blir en hel del boll på Södras planhalva resterande tid men Syrianska skapar inga större chanser framför Damir Mehic i Södramålet. Mehic och J-Södra håller nollan även i denna match och stoltserar med full pott efter två spelade omgångar.
    NOTERBART
    ## Mål nummer 60 för Tommy Thelin för klubben i Superettan. Fantastiskt!
    ## Jonathan Tamimi gjorde sin första poäng då han assisterade till målet.
    ## Sebastian Holmqvist fick debutera i Superettan då han byttes in i minut 90.
    ## Över 2,500 åskådare denna kylslagna aprilkväll.
    ## Tre gula kort för hemmalaget och inget för motståndarna i en ganska juste match kändes en aning konstigt.
    ## Två nollor redan för Damir Mehic på totalt 13 avslut.
    ## Nära 100 för André Calisir som ikväll gjorde sin 99:e seriematch för J-Södra.
    Jönköpings Södra – Syrianska 1-0 (0-0)
    1-0 (70) Tommy Thelin
    Varningar: JÖN: Tommy Thelin, Joakim Karlsson, Jesper Svensson SFC:
    Publik: 2.501 på Stadsparksvallen
    Domare: Per Melin, Gävle
    Damir Mehic – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Jonathan Tamimi – Robert Gojani, Fredric Fendrich – Jesper Svensson (90), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (66)
    Inhoppare: Ronny Sabo (66) Sebastian Holmqvist (90)
    Övriga: Anton Cajtoft, Max Watson, Tobias Nilsson, Liridon Silka, Simon Dimitrijevic
    Syrianska FC:  D Garaca – V Wernersson, M Liljestrand, A MIchel, G Somi – S Nwosu (76, Koppe), D Benassar Nilsson (82, Menegussi) – S Ilic, L Chanko, S Ghoddos – S Karlsson (69, Felic)