Syrianska FC — Jönköpings Södra IF

0
    293

J-Södra tog sin andra raka seger ikväll då laget besegrade Syrianska FC på Södertälje Fotbollsarena med 2-0 (1-0). Daryl Smylie gjorde lagets båda mål och framförallt det första var en delikatess, ett skott utanför straffområdet som går in i det vänstra krysset. Hela laget gör en stor arbetsinsats och det känns som att vi är på rätt väg.
    Efter derbysegern senast valde tränaren Jimmy Thelin att göra några förändringar i laget. Kalle Svensson som spelat väldigt bra på sistone fick vila och man valde istället att spela Joakim Karlsson som mittback och det fungerade väldigt bra. – Det är viktigt att hålla igång alla killarna och så tyckte jag att Jocke passade ganska bra mot den typen av motståndare vi hade idag, förklarade tränare Thelin sitt val. Fredrik Olsson fick också börja matchen på bänken och istället valde Thelin att spela Jesper Svensson som yttermittfältare och Tommy Thelin som anfallare. – Fredrik har haft lite känningar i ljumskarna och vi vill inte riskera något och sedan ville vi stänga deras ena kant så Jesper fick köra ganska hårt där ute och det fungerade väldigt bra.
    J-Södra gör en mycket stabil laginsats denna gråkalla majkväll i Södertälje. Första halvlek känns väldigt stabil och Syrianska tillåts inte skapa några jättechanser framför Anton Cajtoft i målet. Istället sticker J-Södra upp i farliga kontringar och i mitten av halvleken bjuder Daryl Smylie på en delikatess från ca 25 meter, ett skott som letar sig in i det vänstra krysset bakom en chanslös Magnus Berglöf i hemmamålet.
    J-Södra kunde gå till pausvila med ledning och laget startar upp väldigt bra direkt i andra halvan. Det känns som att man har bra koll på Syrianska och ledningen känns rättvis. Med kvarten kvar att spela gör Daryl sitt andra mål för kvällen, denna gång lite turlig efter en frispark. Därefter är matchen avgjord. Syrianska kommer ingenstans och det är närmare att vi gör ett tredje mål. Bland annat så har vi ett skott i stolpen från Jonathan Drott.
    En väldigt skön trepoängare och dessutom säsongens första bortaseger. Andra raka segern och andra raka nollan för Anton Cajtoft. Alla förtjänar beröm denna afton. Vi spelar som ett lag och vi spelar för att vinna matchen.
    Syrianska – Jönköpings Södra 0-2 (0-0)
    0-1 (24) Daryl Smylie 0-2 (75) Daryl Smylie
    Varningar: SFC: Kevin Bisse, Diego Brum, Isa Demir JÖN:
    Domare: Patrik Eriksson, Gävle
    Publik: 1.434 på Södertälje Fotbollsarena
    Anton Cajtoft – Viktor Rönneklev, André Calisir, Joakim Karlsson, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Ronny Sabo (59), Daryl Smylie (82), Jesper Svensson – Tommy Thelin (87)
    Inhoppare: Fredrik Olsson (59) Jonathan Drott (82) Carlos Garcia (87)
    Övriga: Mikael Axelsson, Jesper Manns, Oskar Olsson och Karl Svensson
    Skott: 9-9 (4-4)